Dolarul a fluctuat în aşteptarea unor indicii Fed privind majorarea dobânzilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2014

Dolarul a fluctuat în aşteptarea unor indicii Fed privind majorarea dobânzilor

Actualizare 07:00 Fed coboară previziunile de creştere în SUA în 2014 şi 2015

Banca centrală americană (Fed) a redus ieri previziunile sale de creştere economică în Statele Unite pentru 2014 şi 2015, în timp ce a ameliorat previziunile asupra şomajului.

Produsul intern brut (PIB) al ţării este de aşteptat să crească cu 2,0% la 2,2% pe un an în ultimul trimestru 2014, marcând o uşoară scădere în raport cu 2,1% la 2,3% prevăzut în iunie, potrivit noilor proiecţii trimestriale ale Comitetului de politică monetară (FOMC), informează AFP

---

Dolarul a fluctuat ieri, pe piaţa din SUA, înainte ca banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) să anunţe rezultatul reuniunii sale de politică monetară din zilele de 16-17 septembrie.

În prima parte a zilei, moneda americană a urcat, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Fed urma să lanseze indicii privind momentul la care va majora dobânzile, însă bancnota verde a coborât uşor ulterior, după anunţul privind declinul neaşteptat al preţurilor de consum în luna august.

Potrivit Departamentului Muncii de la Washington, indicele privind evoluţia preţurilor de consum din SUA a scăzut cu 0,2% luna trecută, acesta fiind primul declin din aprilie 2013 până în prezent. Analiştii anticipau că indicele nu se va modifica faţă de luna precedentă.

Această evoluţie a preţurilor de consum nu a mai alimentat pariurile potrivit cărora Federal Reserve îşi va schimba promisiunea de menţinere a dobânzilor la nivel minim "o perioadă considerabilă de timp".

Dolarul a scăzut cu 0,03% la ora 10:43, pe piaţa din New York, ajungând la 1,2964 unităţi/euro.

Indicele Bloomberg Dollar Spot, care măsoară dinamica dolarului faţă de zece valute majore, a coborât până la 1.046,23 puncte ieri dimineaţă, însă ulterior a mai câştigat teren, ajungând la 1.048,38 puncte. Marţi, indicele a scăzut la 1.045,29 puncte, cel mai redus nivel din 10 septembrie până acum.

Fed a menţinut dobânzile în intervalul 0-0,25% din 2008, ca să susţină economia şi a subliniat că acestea vor fi păstrate la nivelul minim "o perioadă considerabilă de timp" după încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni, în această toamnă.

Piaţa aştepta ieri şi o decizie Fed privind programul său de achiziţii de obligaţiuni. La cea mai recentă reuniune de politică monetară, din luna iulie, Fed a decis o reducere cu 10 miliarde de dolari a programului lunar de achiziţii de obligaţiuni. După şase astfel de decizii consecutive, începute în decembrie 2013, programul în cauză a ajuns la 25 de miliarde de dolari lunar, de la 85 de miliarde de dolari. Analiştii anticipau o nouă reducere ieri, cu 10-15 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb