Donald Trump a refuzat să afirme că steagul confederat este un simbol ofensator

S.B.
Internaţional / 20 iulie 2020

Donald Trump a refuzat să afirme că steagul confederat este un simbol ofensator

Preşedintele american Donald Trump a refuzat să spună că steagul confederat este un simbol ofensator, afirmând duminică, într-un interviu, că este o sursă de mândrie pentru oamenii care iubesc sudul, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, preşedintele republican a fost întrebat la "Fox News Sunday" dacă steagul, considerat un simbol al sclaviei şi al opresiunii de către majoritatea americanilor, este ofensator.

"Depinde cu cine vorbeşti despre acest lucru. Când oamenii au cu mândrie steaguri confederate, nu vorbesc despre rasism. Îşi iubesc stegul, reprezintă sudul. Ei iubesc sudul...Aş spune că este libertate pentru multe lucruri, dar este libertatea de exprimare", a spus Trump.

Preşedintele şi-a exprimat în trecut simpatia pentru steag şi simbolurile confederate din războiul civil dintre anii 1861-65. În 2017, Trump a deplâns îndepărtarea monumentelor Confederaţiei, dând vina pe "ambele părţi" în Charlottesville, Virginia, după proteste împotriva îndepărtării statuii generalului confederat Robert E. Lee, potrivit news.ro.

Mai devreme în această lună, Trump a criticat interzicerea de către NASCAR a steagului confederat la evenimente.

Trump a promis că va respinge prin veto Legea anuală de Autorizare a Apărării Naţionale în legătură cu un amendament care prevede schimbarea numelor de generali confederaţi ale bazelor militare, în decurs de un an.

"Am câştigat două războaie mondiale cu aceste baze militare, nu, nu le voi schimba. Nu le voi schimba", a afirmat Trump într-un interviu înregistrat vineri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. acest om e o mare enigma pentru mine.

    tot ce face si tot ce zice nu aduce unitate in SUA ci aduce rupere si sciziune in SUA 

    si e presedintele SUA asta e culmea... dar se poarta exact ca un agent al altei forte statale. 

    un presedinte e unificator , mediator, pacificator, omul care mediaza si arata directia, purtatorul de valori. 

    Urmariti si analizati pe Trump. Tot ce face e invers fata de ce ar trebui sa faca din pozitia de presedinte al unui stat indiferent care.

    Omul chiar actioneaza impotriva confederatiei conduse de el - si modul in care se gudura pe langa Putin e absolut dezgustator. Putin ii e total inferior lui Trump. Trump nu ar trebui sa se dedea la asemenea gesturi in public, ca om politic.  

    1. STEAGUL CONFEDERAT , AL '''''' TARANILOR ''''''', DENUMITI ASA CU DEZGUST , DE CATRE LOCUITORII STATELOR NORDICE , DIN CAUZA CA VORBESC CU ACCENT , CA LA NOI , IN JUDETELE MOLDOVEI , STIL : ''''''' APOI , SIANII MAI , O ZAS ASA DI MINII !!! ''''''', A FOST , ESTE , SI V-A FI URAT VESNIC , DE NEGRII IN SPECIAL , SI DE YANKEI ; ACOLO , IN AMERICA , MOLDOVA LOR , E ASEZATA INVERS , FATA DE A NOASTRA , IN SUD !!! SI NIMENI DE ACOLO , N-A UITAT DISTRUGERILE SI CRIMELE SAVARSITE IN TIMPUL RAZBOIULUI CIVIL , SI IMEDIAT DUPA TERMINAREA LUI , DE CATRE NORDISTI !!! AU FOST UCISI NEVINOVATI , ADICA FEMEI SI COPII , SI INCENDIATE LOCUINTE , CU LOCUITORII LOR IN ELE , PE MOTIVUL : ''''''' SANT REBELI , DA-I DRACU !!! '''''''' ASA CEVA , NU SE IARTA , SI NU SE UITA !!! DE-A LUNGUL TIMPULUI , SI PANA IN ZIUA DE AZI , MULTI LOCUITORI AI STATELOR NORDICE , VENITI IN VIZITA CA TURISTI IN SUD , AU ''''''' DISPARUT '''''' FARA URMA , SI FARA SA MAI FIE GASITI VREODATA !!! MOTIVUL ??? SANT YANKEI , DECI , SANT DUSMANI !!! AU MURIT ATAT DE MULTI OAMENI , DE AMBELE PARTI , IN 4 ANI SI JUMATATE DE RAZBOI , SI MULTI AU AJUNS ACASA FARA O MANA , S-AU FARA UN PICIOR , S-AU TAIATI DE SABII , CU ALTE CUVINTE , SCHILODITI PE VIATA ; SI , PENTRU CE ??? PENTRU ELIBERAREA NEGRILOR , DE PE PLANTATIILE DIN SUD !!! REZULTATUL ??? 75 % DIN INFRACTIUNILE CARE SE PETREC IN AMERICA , SANT SAVARSITE DE OAMENI ''''''' DE CULOARE '''''''', CA SA NU JIGNESC PE NIMENI !!! NU ZIC CA , TOTI AR FI O APA SI UN PAMANT , FIINDCA SANT SI DINTRE EI , OAMENI CARE MUNCESC CINSTIT !!! MULTI !!! DAR , NICI PE DEPARTE , CATI AR TREBUI SA MUNCEASCA CU ADEVARAT !!! EI SANT , IN AMERICA , ECHIVALENTUL '''''''' TIGANILOR ''''''''' DIN ROMANIA !!! SI , O STIU SI EI , DAR NU LE PLACE SA LE-O SPUI IN FATA !!! INCEP SA TIPE , CU '''''' DISCRIMINAREA '''''' !!! CE E DE FACUT , CU EI ??? NIMIC !!! NU POTI SA-I PUI LA MUNCA , FORTAT , PE CEI CARE NU VOR SA MUNCEASCA !!! NU ??? SANT DREPTURILE OMULUI !!! FIECARE ALEGE SA MUNCEASCA , S-AU SA LANCEZEASCA , CA UN VIERME !!! REVENIND LA STEAGUL CONFEDERAT , SUDIST , AL ''''''' TARANILOR '''''' : CUM POT EI , SA IUBEASCA ASA CEVA ??? AR TREBUI , SA PUNA MANA LA MUNCA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb