Donald Trump este acuzat de defăimare de o scriitoare americană

A.P.
Internaţional / 28 octombrie 2020

Donald Trump este acuzat de defăimare de o scriitoare americană

Un judecător federal a refuzat, marţi, cererea guvernului SUA de a respinge un proces în care Donald Trump este acuzat într-un proces de defăimare intentat de o scriitoare care afirmă că preşedintele a negat în mod fals că a violat-o într-un magazin din Manhattan, în urmă cu un sfert de secol, scrie Reuters.

Judecătorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a refuzat să permită guvernului să se substituie lui Trump ca pârât, în procesul cu scriitoarea E. Jean Carroll, care a lucrat la revista Elle.

O decizie în favoarea guvernului l-ar fi protejat pe Trump de orice răspundere şi ar fi condus la un rezultat negativ pentru acuzaţia de defăimare făcută de Carroll.

Aceasta l-a dat în judecată pe Trump în noiembrie anul trecut, într-o instanţă a statului New York, după ce el a negat că a violat-o în Bergdorf Goodman la mijlocul anilor 1990 sau că nu ştia cine este.

Trump a spus că scriitoarea a inventat povestea pentru a vinde o nouă carte şi a adăugat: "Nu este genul meu".

Acţionând la ordinul procurorului general William Barr, Departamentul de Justiţie a mutat cazul în instanţa federală, unde a susţinut că Trump a acţionat în calitatea sa oficială atunci când a respins pretenţiile lui Carroll şi, prin urmare, nu poate fi reclamat în justiţie personal, pentru defăimare.

Dar judecătorul Kaplan a spus că o lege care protejează angajaţii federali de a fi daţi în judecată pentru fapte făcute în timpul angajării lor nu acoperă preşedinţii. El a mai spus că Trump nu a făcut declaraţiile despre Carroll în calitate de preşedinte.

"Nimeni nu l-a dirijat sau controlat pe preşedintele Trump atunci când a comentat acuzaţia reclamantei, că a violat-o cu zeci de ani înainte de a intra în funcţie, care nu are nimic de-a face cu treburile oficiale ale guvernului,", a scris Kaplan într-o decizie de 61 de pagini.

Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze.

Procesul lui Carroll este una dintre numeroasele acţiuni în justiţie pe care Trump le întâmpină în timp ce încearcă să fie reales pe 3 noiembrie.

El a respins afirmaţiile mai multor femei care l-au acuzat de abateri sexuale care ar fi avut loc înainte de a deveni preşedinte.

Roberta Kaplan, avocat care o reprezintă pe Carroll, a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să continue procesul de defăimare în faţa instanţei federale.

"Adevărul simplu este că preşedintele Trump a defăimat-o pe clienta noastră deoarece a fost suficient de curajoasă pentru a dezvălui că a agresat-o sexual şi că atacul brutal şi personal nu poate fi atribuit biroului preşedintelui", a spus ea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Adevarul este ca nu a violat-o presedintele Americii. Asta, daca a violat-o "un tip pe nume Trump"", pe care presedintele l-a votat acum.

    Iarăși o chestie trasa de păr, activata de marxisti, cu ajutorul feministelor și a altor dame penibile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb