Doru Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România, a decedat

E.D.
Frăţia Vinului / 6 august 2014

Braşoveanul Doru Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România (ASR), a încetat din viaţă, în această dimineaţă, a anunţat asociaţia.

Născut în 6 iunie 1967, Doru Dumitrescu a fost membru fondator al ASR, devenind şi preşedintele Asociaţiei în 2009. Pasionat încă din tinereţe de "arta viticulturii", Doru Dumitrescu spunea că a moştenit această pasiune de la bunicii săi, viticultori şi mici producători de vinuri la Ştefăneşti şi în Blaj. În perioada studenţiei, a fost ghid în Poiana Braşov, ocazie cu care a fost chemat la crama Cerbul Carpatin să participe la degustări. În anii 1994-1995, a acumulat multe cunoştinţe în domeniu, fiind somelier în SUA. În 1994, a început să lucreze la crearea şi dezvoltarea domeniului Someleriei în România şi a participat la primul concurs în domeniu, organizat în ţară, la Bucureşti. Începând cu anul 2000, a participat la nenumărate competiţii; în acelaşi an, iar apoi în 2004, a fost semifinalist european ASI (Asociaţia Internaţională a Somelierilor), în Franţa, iar în 2007, în Grecia, a ieşit semifinalist mondial.

Între 2000-2012, a fost membru sau preşedinte al juriilor naţionale de somelerie. În 2002, a fost membru în juriul concursului balcanic, iar în 2008, membru în juriul competiţiei europene. A făcut prezentări de vinuri în România, Italia, Franţa şi SUA şi scris nenumărate articole despre acest domeniu, articole care au fost publicate atât în ţară, cât şi în străinătate. În 2011, a devenit membru al Comitetului permanent pentru relaţii publice, marketing şi comunicare al ASI, iar în 2012 a fost numit preşedintele comisiei de atestare internaţională a somelierilor ASI.

Într-un interviu acordat în anul 2009 unui cotidian naţional, Doru Dumitrescu spunea: "Vinul este un univers de viaţă. Ne naştem cu vin şi murim tot cu el. Fiecare vin are o curbă a vieţii, precum are omul, naştere, apogeu şi moarte".

Dumnezeu să-l odihnească!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dunezeu sa-l odihneasca-n pace

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb