DOSARUL CARPATICA ASIG Omul de afaceri Ilie Carabulea, pus în libertate

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 martie 2016

Omul de afaceri Ilie Carabulea, pus în libertate

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, şi alţi trei inculpaţi arestaţi în dosarul Carpatica Asig vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis astăzi contestaţiile formulate de aceştia.

Hotărârea de astăzi a Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că instanţa a admis contestaţiile formulate de cei cinci inculpaţi - Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năşărău - împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, a desfiinţat încheierea penală atacată şi a procedat la o nouă judecată. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a celor cinci inculpaţi şi a dispus punerea de îndată în libertate dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.

În ceea ce le priveşte pe Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, CA Alba Iulia a înlăturat măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Sibiu.

CA Alba Iulia respins, de asemenea, contestaţia formulată de DIICOT.

Şedinţa de judecată a durat peste cinci ore, iar judecătorul a deliberat aproximativ o oră.

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru vineri, la cererea avocaţilor, judecarea contestaţiile formulate, în dosarul Carpatica Asigurări, împotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisă arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi.

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi din dosarul Carpatica Asigurări. Faţă de inculpaţii Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulată de către D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea măsurii arestării preventive şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alte cinci persoane - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasărău, Maria Coşa şi Georgeta Crideanu sunt inculpaţi în dosarul Carpatica Asigurări, acuzaţiile fiind constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscal şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cum indrazniti sa dati o astfel de stire?!

    Vreti sa influentati actul de justitie?

    Ati intrebat Banca Nationala a Romaniei daca va da voie sa dati stirea? 

    1. Foarte bine ma bucur pt Carabulea; sa construiesti Atlassib-ul e ceva de scos palaria ; ma bucur ca e roman care ara banca.

      dupa ce s a lamurit si tribunalu ca actionari patriot e Blackstone ce ai fi vrut da faca , draga Florian. Adicatelea ce noi nu avem un Schwarzmann? Merge ca domnul Iohannis la primarie si in loc sa schimbe J cu I schimba C inlocuind cu litera K. Cu infuzie otomana isi mareste indicele de brutalitate si asemeni Kara Deniz numele de lupta va fi Kara Bulea. Ca locotenti ii stau la dispozitie Die Ratte si The Brute. Partener media vom apela la doamma Emilia ca este mai informata decat Emily...Sa vedem atunci care e mai brutal in afaceri... Schwarzmann sau Karabulea ...

    1. La modul general nu sunt favorabil arestarii nimanui, deci pot fi acuzat de subiectivism atunci cand ma bucur cand semeni ai mei sunt pusi in libertateș

    2. In mai putin de o saptamana (cred), o instanta a bagat in puscarie pe acesti oameni, iar alta i-a eliberat, nestabilind (inteleg) nici alte masuri, gen control judiciar. De aceea imi permit sa intreb, cand s-a judecat corect: atunci sau acum ?! Credeam ca dreptatea este una singura, se pare ca trebuie sa acceptam ca in realitate este extrem de relativa. Si fereasca dumnezeu sa-i fii victima ! 

    1. In februarie 2015 nu se mai aplica IFRS in asigurari. In septembrie se decide ca ar fi bine. Daca esti intelept intelegi, daca esti imbecil ca mine atunci bea o sticla din rezerva 2009 si vei avea sanse a deveni intelept...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb