DOSARUL "GALA BUTE" Comisia Juridică şi-a dat avizul pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea

Anticorupţie / 8 februarie 2015

Comisia Juridică şi-a dat avizul pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea

Actualizare 18:55 Comisia a avizat UP şi în dosarul Microsoft

Deputatii au avizat urmărirea penală a Elenei Udrea şi în dosarul Microsoft, cu 21 de voturi "pentru" şi o abţinere.

---

Actualizare 18:42

Comisia Juridică a avizat pozitiv cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", după ce anterior avizase urmărirea penală a acesteia.

Deputaţii au dat 17 voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi o abţinere pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea iîn dosarul "Gala Bute".

---

Actualizare 18:38

Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru urmărirea penală a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", potrivit surselor din presă, care susţin că deputaţii au votat cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

---

Actualizare 16:55 Udrea: "Nu mă opun urmăririi penale"

Elena Udrea a declarat, la sosirea la Comisia Juridică, că nu se va opune urmăririi sale penale, însa nu a declarat ce poziţie va avea în Comisie faţă de cererile de arestare preventivă pe care le consideră un "asalt" asupra sa şi o "dovadă a faptului că se doreşte tăcerea ei" după acuzaţiile aduse şefului SRI Florian Coldea.

"Nu m-am opus niciodată începerii urmăririi penale împotriva mea. Nu m-am opus să fiu cercetată. Nu cred că Parlamentul trebuie să fie scut în faţa cercetărilor penale", a spus Udrea.

Potrivit domniei sale, ceea ce se întâmpla în cazul ei arată "o situaţie excepţională - trei cereri e arestare preventivă - este nemaiîntâlnit. Nu am fost nici măcar întrebată de procurori care este punctul meu de vedere, s-a cerut direct arestarea mea", a spus Elena Udrea, înainte de a intra la discuţiile Comisiei Juridice.

Domnia sa a spus că există un asalt asupra sa în acest moment: "Sunt ţinta unei acţiuni de denigrare. Se doreşte tăcerea mea. Tot ce s-a întâmplat de luni până marţi a fost denunţul meu împotriva generalului Coldea". "Nu există precizări privind modul în care am încălcat controlul judiciar", a spus Elena Udrea

---

Elena Udrea ar fi ajuns în Parlament, unde Comisia Juridică urmează să dezbată cererile de încuviinţare a arestării preventive care o vizează pe aceasta în dosarele Microsoft şi Gala Bute, transmit surse din presă.

Lucrările Comisiei vor începe la ora 16.30, iar Elena Udrea este aşteptată să se prezinte pentru a-şi susţine cauza.

Parlamentarii PMP vor vota în Parlament "pentru începerea urmăririi penale" a declarat, duminică, preşedintele PMP Eugen Tomac, care speră ca Udrea să-şi poată dovedi nevinovăţia în instanţă.

Tomac a fost întrebat cum vor vota parlamentarii PMP luni, în Parlament, în cazul Elenei Udrea. "Pentru începerea urmăririi penale. Obiectivele noastre sunt clare. Eu sper ca doamna Udrea să poată să-şi dovedească nevinovăţia în instanţă", a răspuns Tomac.

El a mai spus că Udrea nu mai este membru al PMP şi că "partidul merge mai departe".

De asemenea, Tomac a arătat că este "o situaţie delicată" şi că nu se află în situaţia de a-i sfaturi lui Udrea. "Nu sunt în situaţia să-i dau doamnei Udrea sfaturi. E o situaţie delicată", a precizat preşedintele PMP.

Votul decisiv pentru arestarea sa preventivă va fi dat luni de plenul Camerei Deputaţilor, începând cu ora 18.00.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Se schimba istoria; daca-mi aduc bine aminte ni se povestea ca a existat o "Elena din Troia" si un cal troian; acum e invers, calul pare a fi Traian. 

    debarcarea lui Nutzi e grava iar accederea ei in sferele de linga Base nu s-a facut decit pe bani iar faptul ca stie prea multe acuma va fi redusa la tacere repede iar de executat are 5 ani...dar e fata mare si Base o sa o ajute cu un bilet de voie sa-l scarmene la ?

    nu sunt impotriva altor stiri intr-un ziar despre bursa dar azi nici un subiect despre bursa.niciunul.schimbati-va ca sa va cautam mereu pt informatii.altfel va scoatem din ziarele ce trebuie citite de orice investitor la bursa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb