Dosarul Voicu. Cum si-a incalcat judecatorul Florin Costiniu propria Biblie

F.A.
Politică / 20 martie 2010

Judecatorul Florin Costiniu, unul dintre numele din stenogramele cazului Voicu, a coordonat ghidul de aplicare al Codului deontologic al magistratilor. Potrivit Hotnews, in lucrarea sa, Florin Costiniu spune ca nu este deontologic ca magistratii sa discute dosare cu parlamentarii.

Din stenogramele cazului Voicu rezulta ca judecatorul Costiniu si-a incalcat propriile recomandari din Codul Deontologic: a vorbit despre pronuntarea unor anumite solutii intr-un dosar la Curtea Suprema cu senatorul PSD, Catalin Voicu si cu omul de afaceri, Costel Casuneanu.

Judecatorul Florin Costiniu de la Curtea Suprema, sotul Vioricai Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, a semnat mai multe lucrari de specialitate care se refera la deontologia magistratilor. Judecatorul care a fost surprins in stenogramele dosarului Voicu a coordonat chiar Codul deontologic al magistratilor, Ghid de aplicare, lucrare realizata de Asociata Magistratilor din Romania.

Iata insa ce arata stenogramele publicate de Hotnews in cazul Voicu:

Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, sa traiti!

Costiniu Florin: Domnu...imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ....in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de...nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!

Casuneanu Costel: Nu. Stati domne linistit, vezi....

Costiniu Florin: Am si eu nepoti. Domnu" deci vreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unu de doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omeneste posibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactul cu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, mai tematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de asa....au fost fortate pur si simplu sa....

Casuneanu Costel: Incorect, total incorect.

Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, o batjocura. Vom vedea ce remedii juridice a...mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta as vrea sa retineti si va spun este un Dumnezeu care le stie pe toate. Nu, nu ceea ce era indeobste de facut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decat atat. Si cand o sa veniti o sa am rugamintea sa ne intalnim o jumatate de ora sa bem un pahar de apa impreuna...

Casuneanu Costel: Cu mare pla...

Costiniu Florin: Si sa va povestesc ca, repet, a...daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai fac niciodata. Nu fac niciodata pentru ca s-a dat o solutie, nu, eu va spun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate... S-a dat o solutie stramba, cu totul si cu totul alte considerente decat dreptatea, decat legea, decat tot.

Casuneanu Costel: Asta e....

Costiniu Florin: Una dintre doamne, desi a fost rugata la cel mai inalt nivel cu putinta, a preferat argintii, cum se spune. Iar celelalte doua, de frica si terorizate de asta care-i mai batrana, care a fost presedinta de tribunal, care nu stiu ce, le-a....asa amenintate cu DNA, cu dracu sa le ia. Deci va spun, am avut inclusiv la opt jumatate, azi de dimineata, ultima, ultima discutie si am fost incredintat pana acum la sase seara ca totul va fi nu bine, ca va fi legal, ca va fi normal, ca va fi in acord cu omenia si dreptatea. Va spun, nu, nu fac pe nebunul.

Judecatorul Costiniu nu a dorit sa comenteze stenogramele din cazul Voicu in care apare si el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ACEST articol demonstreaza cum s-a facut justitie in Romania in ultimii 20 de ani.

    ATATA TIMP CAT MAGISTRATII NU VOR RASPUNDE PENTRU SOLUTIILE NELEGALE SI NETEMEINICE PE CARE LE PRONUNTA DIN GRAVA NEGLIJENTA, DIN INCOMPETENTA SAU DIN REA CREDINTA , IN ROMANIA NU VA FI O JUSTITIE CORECTA IAR ROMANIA VA CONTINUA SA FIE O TARA CORUPTA FARA CORUPTI!!! 

    Dupa anul 1990, unii judecatori si procurori romani au dat mii de solutii nelegale si netemeinice,dupa propriile interese si dupa interesele altora,fara sa tina seama de lege si de probele aflate la dosar. 

    Din propria experienta,din experienta unor cunoscuti si din unele articole din presa centrala si locala,am tras concluzia ca intre unii politisti,procurori si judecatori exista niste relatii de tip mafiot, astfel incat daca o persoana fara relatii si fara prea multi bani face o plangere impotriva unor persoane cu relatii(care ocupa functii politice sau administrative ori apropiati ai acestora) sau cu bani(multi obtinuti in urma unor ilegalitati sau infractiuni) are foarte putine sanse sa obtina o solutie favorabila. 

    La aceeasi concluzie au ajuns si altii, fie simplii cetateni, ziaristi, analisti politici sau chiar magistrati ori presedinte de tara. 

    In ultimii 20 de ani in Romania au fost falimentate zeci de banci, sute de societati comerciale si exista zeci de persoane (politicieni, politisti, magistrati, etc.) care nu isi pot justifica averile pe care le au, iar magistratii romani nu i-au gasit pe cei vinovati pentru aceste lucruri. 

    Intr-un articol de presa aparut in anul 2008, ziaristul si analistul politic Catalin Avramesca scria ca in justitia romana ,,exista retele formate din avocati si judecatori care garanteaza practic rezultatul oricarui proces". 

    In anul 2007, un judecator bihorean spunea ca in judetul Bihor (si nu numai) exista adevarate clanuri mafiote formate din avocati, politisti, procurori si judecatori, legati de obicei prin diferite relatii de rudenie (sot-sotie,parinti-copii, frati,cumnati,veri,etc.) sau de prietenie. 

    Daca cineva are suficienti bani se poate adresa unui membru al acestor clanuri, de obicei avocatului, si poate obtine orice solutie doreste, indiferent de ce spune legea si indiferent de probele aflate la dosar(se poate spune ca justitia romana actuala, este asemanatoare cu justitia SUA de la inceputul sec. 20, cand un mare mafiot spunea ca ,,nu conteaza ce spune legea, conteaza cine este judecatorul") 

    La sfarsitul anului 2008, judecatorul clujean Cristi Danilet spunea ca ,,sistemul este din pacate o increngatura de relatii incepand de la grefier pana la magistrat, in cercurile justitiei se stiu foarte bine tarifele care sunt necesare pentru a se tranti o sentinta". 

    Fostul ministru al justitiei Monica Macovei spunea ca aproximativ 30-40% din solutiile pronuntate de tribunale si curti de apel sunt gresite. 

    O alta ,,performanta" a justitiei romane consta in faptul ca pornindu-se de la aceeasi stare de fapt si de drept instante diferit pronunta solutii diferite( probabil in functie de cine ,,cotizeaza" mai mult, reclamantul sau paratul!) 

    Presedintele Romaniei Traian Basescu spunea in urma cu mai bine de un an de zile ,,ca exista obiceiul ca unii judecatori sa primeasca cate 200-300 de euro(aceasta in cauzele mai simple, deoarece in cauzele mai ,,complexe" sunt sigur ca sumele sunt mult mai mari) pentru solutiile pe care le pronunta". 

    Asa se explica faptul ca potrivit unor sondaje de opinie magistratii sunt considerati printre cei mai corupti din Romania (mai sunt si magistrati corecti, insa acestia sunt foarte putini, iar cu o floare nu se face primavara) 

    Asa se explica faptul ca Romania este o tara corupta fara corupti. 

    Tot asa se explica faptul ca Romania se afla pe locul doi in ceea ca priveste numarul de plangeri adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului. 

    Magistratii romani isi permit sa dea solutii netemeinice si nelegale, conform propriilor interese, fara sa tina seama de lege si de probele aflate la dosar deoarece stiu ca nu vor raspunde pentru solutiile pe care le pronunta. 

    Eventualele plangeri disciplinare, civile sau penale facute impotriva unor magistrati se solutioneaza conform proverbului:,,Corb la corb nu-si scoate ochii". 

    Consider ca tot asa cum un muncitor, un inginer un profesor, un medic, etc. raspund daca nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu iar prin aceasta aduc un prejudiciu unei persoane, tot asa, tinand seama de art.21 din Constitutia Romaniei conform caruia nimeni nu este mai presus de lege!, tot asa, si magistratii trebuie sa raspunda pentru solutiite nelegale si netemeinice pe care le pronunta din grava neglijenta, din incompetenta sau din rea credinta. 

    Lucrurile in justitia romana se vor schimba in bine doar daca se vor lua masuri mai ferme pentru ca magistratii sa raspunda pentru solutiite nelegale si netemeinice pe care le pronunta din grava neglijenta, din incompetenta sau din rea credinta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb