Erste a ridicat ţinta de preţ pentru acţiunea Sphera la 47,5 lei, cu 20% peste cotaţia actuală din piaţă

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie

Erste a ridicat ţinta de preţ pentru acţiunea Sphera la 47,5 lei, cu 20% peste cotaţia actuală din piaţă

English Version

Erste Grup a ridicat ţinta de preţ pentru acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) la 47,5 lei, în următoarele douăsprezece luni, peste ţinta anterioară de 42,3 lei, menţinând recomandarea de Cumpărare, conform ultimului raport de analiză semnat de Caius Râpanu, publicat pe portalul BVB Research Hub.

Este un obiectiv de preţ cu 20% peste cotaţia de ieri de la ora 16:00 a acţiunii Sphera, de 39,5 lei.

"Actualizăm preţul ţintă pentru Sphera la 47,5 lei pe acţiune, ţinând cont de cele mai recente rezultate ale companiei, costul riscului, eficientizare şi profilul de dezvoltare, menţinând recomandarea de Cumpărare", se menţioneză în raport.

Cu toate că în al doilea trimestru al anului 2024 creşterea comparabilă a vânzărilor restaurantelor (n.r. ceea ce nu ia în calcul vânzările din restaurantele noi) a coborât sub mediile multianuale, Erste consideră că inovaţia, campaniile de marketing creative şi bine ţintite vor ajuta compania - ca şi în trecut - să profite de trendurile sezoniere şi să contribuie la creşterea veniturilor şi a profitabilităţii.

Analisul remarcă o dinamică pozitivă în ceea ce priveşte costurile alimentelor, managementul Sphera reuşind să profite de mediul actual dezinflaţionist şi să valorifice capacităţile sale de negociere şi aprovizionare.

Deşi costurile cu forţa de muncă sunt în mare parte în afara controlului management-ului, Erste consideră mult mai important gradul de retenţie a personalului, ceea ce inevitabil are un cost suplimantar dar vine şi cu beneficii suplimentare.

"Prin urmare, perspectiva noastră faţă de Sphera rămâne neschimbată. Principiile de bază rămân valabile, bazate pe o combinaţie între puterea globală a mărcii, creşterea pe piaţa internă şi abilităţile management-ului în ceea ce priveşte marketin-ul şi controlul costului. Rămânem conservatori în ceea ce priveşte creşterea vânzărilor comparabile (sub rata inflaţiei) şi creşterea cheltuielilor (peste rata inflaţiei)", se arată în raport.

Conform Erste, distribuţia de dividende, inclusiv dividendul extraordinar ce urmează să fie aprobat de acţionari, reprezintă un stimulent suplimentar, fără să ridice încă temeri privind o finanţare insuficientă a companiei, ce are un bilanţ solid capabil să susţină un grad de îndatorare crescut.

Pentru primele şase luni ale anului, Sphera Franchise Group a raportat venituri din vânzări în restaurante de 740 milioane lei, cu 6% peste cele din primul semestru al anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 40,6 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada ianuarie-iunie 2023, de 19,4 milioane lei.

Pentru acest an, Erste estimează că Sphera va obţine un profit net de 86,5 milioane lei, care va urca la 99,3 milioane lei în 2024 şi 125 milioane lei în 2026, conform raportului publicat pe portalul BVB Research Hub.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb