DOUĂ CANDIDATURI PENTRU CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE Şeful CSSPP şi un broker, în luptă pentru SIF Moldova

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2011

Mihai Chişu (stânga), Mircea Oancea (dreapta)

Mihai Chişu (stânga), Mircea Oancea (dreapta)

Ambii s-au declarat în favoarea eliminării pragului de deţinere de 1% la SIF-uri

Două candidaturi au fost depuse pentru Consiliul de Administraţie al SIF2 "Moldova", după revocarea din funcţie a lui Matei Alexandru, care a fost acuzat de prejudicierea SIF în perioada în care a ocupat funcţia de director general. În luptă au intrat, până ieri, Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi Mihai Chişu, broker la "IFB Finwest", însă societatea mai acceptă cadidaturi până vineri, 4 noiembrie.

Atât Mircea Oancea, cât şi Mihai Chişu s-au declarat, chiar anul acesta, pentru eliminarea pragului limită de deţinere de 1% la SIF-uri.

"Statul să elimine ceea ce tot el a impus prin lege, iar dacă SIF-urile vor acelaşi tratament ca Fondul Proprietatea atunci ar trebui să accepte eliminarea pragului".

"Acestea nu sunt părerile mele, ci ale comisiei şi ale unor administratori din domeniu, ale unor oameni care văd ceea ce este pe piaţa de capital", a menţionat şeful CSSPP, la finalul lunii martie.

În aceeaşi perioadă, Mihai Chişu spunea că absolut nimeni în piaţă nu vrea aceas-tă limitare (n.r. a deţinerilor la SIF) însă cu toate acestea pragul nu poate să fie doborât sub nicio formă: "Temerile privind o preluare ostilă a SIF-urilor nu sunt în totalitate îndreptăţite. Dacă este să o luăm aşa, un astfel de lucru se poate întâmpla în cadrul oricărei companii listate".

Legislaţia pieţei de capital prevede că un investitor sau un grup de persoane care acţionează în mod concertat nu pot deţine mai mult de 1% din acţiunile unui SIF, iar în cazul depăşirii acestui prag, respectivele persoane sunt obligate să vândă deţinerile care depăşesc 1%.

Oancea este preşedintele CSSPP din iulie 2006, după ce în perioada octombrie 2005 - iulie 2006 a fost director general interimar al Comisiei.

Între 1997 şi 2005, el a fost director general adjunct la SAI Muntenia Invest, societatea care administrează activele SIF Muntenia (SIF4), iar între 1993 - 1994 a fost expert la Fondul Proprietăţii Private IV Muntenia, care ulterior a devenit SIF Muntenia.

Domnia sa deţinea, anul trecut, acţiuni la SIF Moldova, SIF Muntenia, SIF Oltenia (SIF5), Fondul Proprietatea (FP), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), Argus (UARG) şi alte cinci companii listate la bursă.

Mihai Chişu şi-a început cariera pe piaţa de capital încă de la primele ei clipe de existenţă. Chişu este broker la IFB Finwest din 2007, după ce anterior a mai activat în alte patru firme de brokeraj şi o societate de administrare a investiţiilor. În anul 2007, Mihai Chişu a fost premiat ca brokerul anului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Toti incompetentii trag la ciolan.pana cand?pacat ca nu a auzit Eba ca e post liber...

    1. N-ai dreptate (a nu se intelege ca imi dau cu parerea despre competenta), pt ca avem chiar o combinatie interesanta cu final imprevizibil. Va castiga SOV , marcand al doilea fost ex-director general Gelsor in CA sau vor dori sa se puna bine cu puterea ?

    1% este o prostie,natia asta are un cult al prostiei unic....

    Oancea a ajuns presedinte CSSPP eludand legea,fiind ,,protejatul,, PD-L,respectiv al lui Videanu. La acea data Nu avea vechime nici macar o zi in sistemul de asigurari,desi legea prevedea minim cinci ani .

    Va avea de explicat la DNA cum a manipulat documentele la Timpuri Noi Sa,impreuna cu BeBe Ionescu ,in calitate de membru CA.  

    fiti linistiti nu va iesi nici unul din cei 2.

    1. ai dreptate. au o datorie la TLV

      o sa fie inflatie de candidati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb