Două foste angajate ale Broker Cluj au "îmblânzit" sancţiunile primite de la CNVM, prin contestaţii

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 iunie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anulat deciziile prin care interzicea a două angajate ale Broker Cluj să mai activeze pe piaţa de capital pentru doi ani, după ce acestea au demonstrat că nu lucrau pentru societate când au avut loc neregulile de la sediul din Baia Mare.

Cele două foste angajate, Luiza Vârlici şi Daniela Moldovan, ocupau funcţiile de broker şi reprezentant al compartimentului de control intern, fiind sancţionate de către CNVM cu amenzi de câte 5.000 lei şi interzicerea activităţii pe piaţa de capital pentru o perioadă doi ani.

Sancţiunile date de CNVM veniseră după ce arbitrul pieţei constatase că cele două angajate ale sucursalei Broker din Baia Mare efectuaseră mai multe nereguli procedurale, printre care cea mai gravă era neînregistrarea în contabilitatea societăţii a unor chitanţe privind alimentările de cont făcute de un client.

Însă după publicarea sancţiunilor, de la jumătatea lunii aprilie, fostele angajate Broker au contestat decizia CNVM aducând argumente care arătau că cele două nu lucrau în cadrul companiei când au fost realizate transferurile respective.

Astfel, săptămâna trecută autoritatea a admis contestaţiile acestora, anulând penalizările prin care le interzicea să mai lucreze pe piaţa de capital pentru doi ani. Totodată, CNVM a diminuat amenzile pe care fostele angajate trebuie să le achite, de la 5.000 lei, la 1.000 lei, respectiv 1.500 lei.

Pe lângă Luiza Vârlici şi Daniela Moldovan, alţi cinci foşti angajaţi ai Broker Cluj penalizaţi, de la alte sucursale, au depus contestaţii la sancţiunile date CNVM, însă Comisia le-a respins după ce a stabilit că argumentele prezentate sunt nefondate.

Broker Cluj a intrat în vizorul CNVM după ce, în ianuarie, au ieşit la iveală probleme la sucursala din Deva, motiv pentru care Comisia a luat atunci decizia de a suspenda pentru două săptămâni autorizaţia de funcţionare a casei de brokeraj şi acţiunile tranzacţionate pe Bursă.

Neregulile se refereau la o fraudă estimată la câteva zeci de miliarde de lei vechi, săvârşită prin ridicarea unor sume de bani cu chitanţe false.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb