Dr. Menci: "Vindem mărgele de sticlă pe post de diamante"

Alexandra Crăciun
Ziarul BURSA #Companii / 26 martie 2013

Gheorghe Mencinicopschi

Gheorghe Mencinicopschi

ANSVSA intensifică controalele în rândul producătorilor

Majoritatea alimentelor care se găsesc acum pe piaţă sunt "deficitare", chiar şi cele care sunt vândute sub eticheta alimentelor tradiţionale, ne-a declarat ieri profesorul universitar doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Domnia sa afirmă că alimentele care sunt prezentate ca naturale sau tradiţionale sunt "o minciună", întrucât şi ţăranii, pentru a-şi maximiza profitul, apelează la metode similare cu cele al marilor producători pentru a-şi face podusele mai atrăgătoare.

Doctorul Mencinicopschi consideră că doar alimentele organice sunt "sigure" din perspectiva calităţii şi a conţinutului, fără niciun fel de substanţă dăunătoare.

În plus, domina sa a mai atras atenţia asupra faptului că studiile medicale atestă faptul că atunci când părinţii mănâncă "prost", şi copiii lor se vor naşte bolnavi, nu doar fizic, ci şi psihic, în unele cazuri.

"Oamenii nu sunt conştienţi de faptul că alimentele pe care le cumpără sunt extrem de periculoase, ei lăsându-se atraşi în mare parte de preţ şi de gust. Iar atunci când la televizor sunt difuzate reclame care spun că doar gustul contează, înseamnă că avem de-a face cu un act răuvoitor, care dăunează deliberat sănătăţii consumatorilor. Vin­dem mărgele de sticlă pe post de diamante", subliniază domnul Mencinicopschi.

Domnia sa ne-a mai precizat că este datoria familiei şi a instituţiilor acreditate să promoveze un regim alimentar cât mai sănătos, oricât de dificil ar părea acest lucru.

"Nu pot să nu remarc faptul că în instituţii este o vălmăşeală totală, iar pentru promovarea unei conduite alimentare sănătoase, în instituţii trebuie să existe şi oameni de calitate, iar pe noi, după cum am văzut în ultimul timp, ne ucide corupţia", constată domnia sa.

În lumina evenimentelor recente cu privire la alimentele contaminate cu diverse substanţe nocive, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus structurilor teritoriale intensificarea controalelor sanitare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman.

Conducerea ANSVSA a delcarat că aceste controale sanitar - veterinare sunt necesare în această perioadă, pe fondul sporirii consumului în preajma Sărbătorilor Pascale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb