DRAGNEA:  "Ipocrizia şi dublul limbaj, standardul PNL şi USR pentru acţiunile politice"

Andreea Cuzub
Politică / 18 ianuarie 2018

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că a aflat cu mâhnire despre disputele din CGMB privind terenul pentru spitalul metropolitan şi acuză PNL şi USR că ipocrizia şi dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acţiunile politice, conform News.ro.

Dragnea a scris pe Facebook: "Am aflat cu mâhnire de disputele de ieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti privind terenul pentru noul Spital Metropolitan propus de Primarul General, Gabriela Firea. Rezultatul a fost stagnarea acestui proiect atât de important pentru bucureşteni şi pentru sistemul public de sănătate în general".

Liderul PSD afirmă că poate înţelege, până la un punct, disputele politice, dar că trebuie să existe o limită, atunci când e vorba de proiecte majore, care aduc beneficii certe pentru cetăţeni.

Dragnea afirmă: "Din păcate, PNL şi USR au demonstrat ieri că această limită nu există, iar ipocrizia şi dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acţiunile politice. Am totuşi convingerea că, în ciuda acestei situaţii neplăcute, coaliţia PSD - ALDE va găsi soluţii pentru deblocarea acestui proiect major pentru Bucureşti şi pentru România".

Terenul pe care se află autobaza RATB Pipera nu va fi preluat de Primăria Capitalei, a decis Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Cu toate că în proiectul de hotărâre se precizează că Executivul nu a oferit un răspuns în ceea ce priveşte solicitarea municipalităţii pentru transmiterea în subordinea sa a terenului SRTV, la începutul şedinţei primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că este vorba de ambele terenuri, care ar fi fost unite într-un total de 10 hectare şi pe care s-ar fi construit Spitalul Metropolitan şi un campus pentru studenţii la Medicină. USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6.

Firea i-a acuzat de ipocrizie pe consilierii PNL şi a spus că este doar un orgoliu politic al liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a propus construirea unui Spital Metropolitan în campania sa de la alegeri şi care acum i-ar fi pus pe consilieri să voteze împotriva proiectului, fiindcă nu mai este al lui.

Edilul l-a ironizat în cadrul dezbaterii, spunând chiar că va numi spitalul după Cristian Buşoi. Proiectul a fost respins cu 32 de voturi "pentru", 18 abţineri şi două voturi "împotrivă", conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb