Drama lor şi frica noastră

Drama lor şi frica noastră

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 10 octombrie 2023

English Version

Dan Nicolaie

Echipa naţională de fotbal se află în faţa unei duble decisive pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor, iar jucătorii sunt asaltaţi de către staff-ul tehnic cu discursuri mobilizatoare. Fraza sună bine din punct de vedere ... sportiv. Dacă enumerăm cei doi adversari e inevitabil să nu se audă un oftat, poate fi de uşurare, dar şi de uşoară dezamăgire. Jucăm la Budapesta, fără spectatori, cu Belarus şi la Bucureşti, cu spectatori minori, cu Andorra. Ca să nu existe comentarii inutile, oricum am privi lucrurile sunt doi adversari care nu există şi nu au existat în fotbalul european de top. Tratarea adversarului cu seriozitate reprezintă o formă de respect pentru el şi sport, dar şi o măsură de precauţie, pentru a evita surprizele. Exagerarea seriozităţii ne duce în zona fricii şi a lipsei de încredere în forţele proprii. Orice ar face Andorra, dacă ai în plan să ajungi la un turneu final nu trebuie decât să ai grija diferenţei de scor, nu pe aceea a punctelor puse în joc. Excesul de precauţie - marcă înregistrată de antrenorul Dan Petrescu, dar folosită des şi de selecţionerul Edward Iordănescu - este de multe ori ridicol şi poate avea efectul unui bumerang pentru jucători. Dacă actuala echipă nu poate învinge Belarus şi Andorra, chiar nu are ce căuta la Euro 2024.

Discuţiile apărute pe la colţuri, legate de faptul că principalul adversar pentru locul doi, Israel, nu joacă în acelaşi timp cu noi şi că am fi oarecum dezavantajaţi, nu ţin de sport, ci mai degrabă de cu totul altceva. Oamenii aceia trăiesc o dramă, a războiului desfăşurat în satele şi oraşele lor, aşa că fricile şi neputinţele noastre fotbalistice nu au ce căuta în această zonă.

Frica păzeşte pepenii, dar în ciuda faptului că există similitudini între o minge şi un pepene, fotbalul nu e bostănărie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E normal sa ne fie teama de Andora.Avem ,poate singura nationala,care a mai pierdut in fata ei.Si sa nu uitam ,In nationala andorei evolueaza doi jucatori din divizia B sauC din campionatul italiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb