DREPTUL LA REPLICĂ Reprezentanţii "Nord": "SIF Oltenia face referire la operaţiuni efectuate cu aproape zece ani înainte să devină acţionar al companiei"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 septembrie 2014

Nord SA ne-a transmis următoarele precizări, referitoare la articolului «SIF Oltenia a cerut suspendarea finanţării mall-ului "Veranda", prin "Nord"», publicat în ediţia din data de 23 septembrie 2014:

"1. SIF Oltenia face referire în solicitarea respectivă la operaţiuni efectuate de Nord SA cu aproape 10 ani înainte ca SIF Oltenia să devină acţionar al companiei, în condiţiile în care niciun acţionar minoritar al societăţii de la acea dată nu a contestat aceste operaţiuni, ele fiind aprobate în consens în AGA Nord SA la acea dată.

2. SIF Oltenia a achiziţionat în iulie 2013 acţiunile Nord SA de la SIF Transilvania în deplină cunoştinţă de cauză şi la un preţ pe care l-a considerat corect, vizând beneficiile viitoare pe care o astfel de investiţie le putea genera. În mod special în cazul Nord SA, ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate în secţiunea RASDAQ a bursei, SIF Oltenia a avut la dispoziţie toate informaţiile necesare să aprecieze potenţialele beneficii viitoare pe care le va genera Nord SA. Din acest motiv nu are temei solicitarea de a rediscuta operaţiuni efectuate în conformitate cu legea ale companiei de acum aproape 10 ani decât în măsura în care ele contravin interesului acţionarilor (încălcându-se voinţa exprimată prin vot).

3. Deşi operaţiunile au fost efectuate acum aproximativ 10 ani, legal şi cu aprobarea unanimă a AGA, Nord SA a adus lămuriri în ceea ce priveşte aceste operaţiuni printr-un răspuns oficial, şi anume:

a. Nicio operaţiune a Nord SA efectuată în perioada 2004-2005 nu a fost contestată de niciun acţionar minoritar al societăţii de la acea dată.

b. Toate operaţiunile implementate în perioada 2004-2005 de conducerea Nord SA au avut la bază hotărâri unanime ale acţionarilor prezenţi sau reprezentaţi la Adunările Generale, reprezentând de fiecare dată cel puţin 80% din capitalul social al companiei.

c. Înregistrarea acestor operaţiuni a avut la bază evaluări realizate de evaluatori independenţi.

d. Situaţiile financiare ale Nord SA din perioada 2004-2005 au fost auditate fără rezerve de un auditor independent agreat de CNVM.

e. Situaţiile financiare, hotărârile AGA, precum şi aspectele materiale legate de activitatea societăţii în această perioadă au fost făcute public pe site-ul BVB, în conformitate cu legea aplicabilă companiilor listate pe RASDAQ.

4. Reprezentanţii SIF Oltenia au solicitat printr-o adresă transmisă în data de 22.08.2014, "să înţeleagă unele fenomene care s-au petrecut la NORD SA" în anii 2004-2005, deşi SIF Oltenia a devenit acţionar al Nord SA abia în iulie 2013. Nord SA a răspuns în data de 12.09.2014 solicitării menţionate mai sus printr-o adresă, prin care aduce clarificări referitoare la operaţiunile implementate de conducerea companiei în perioada 2004-2005. Cu toate acestea, dl. Ciurezu ignoră în mod vădit, cu intenţia de a şicana, lămuririle pe care Nord SA le-a transmis acţionarului SIF Oltenia prin această adresă.

5. Pentru informarea acţionarilor minoritari facem precizarea că, aplicând acelaşi procedeu al comunicatelor de presă sau interviurilor care ignoră situaţii de fapt şi cu scopul de a forţa mărirea preţului şi vânzarea acţiunilor pe care le deţine în nume personal şi în numele SIF-ului, domnul Tudor Ciurezu a efectuat în perioada 14 - 29 iulie 2014 cumpărări de acţiuni la PPLI care au dus la creşterea preţului acţiunilor de circa trei ori în cinci şedinţe de tranzacţionare (vezi site-ul SIBEX.ro - secţiunea PPLI şi comunicatele de presă pe care le făcea domnul Ciurezu în aceeaşi perioadă)".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb