Dronele de pasageri vor lua locul taxiurilor în Dubai, din luna iulie

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2017

Dronele de pasageri vor lua locul taxiurilor în Dubai, din luna iulie

Dronele de pasageri, capabile să transporte un singur călător şi o valiză, vor începe să apară deasupra Dubaiului din iulie, ca parte a unui plan ambiţios de creştere a utilizării tehnologiei "driverless" (fără pilot), potrivit directorului autorităţii de transport a oraşului, informează New York Times.

Dronele realizate de către firma chineză "Ehang" au făcut deja zboruri test deasupra clădirii Burj Al Arab, un zgârie-nor în formă de velă, iconic pentru oraşul din Emiratele Arabe Unite.

Mattar Al Tayer, directorul general al Autorităţii de Drumuri şi Transport din Dubai, a afirmat că drona "nu este doar un model, ci a zburat cu adevărat pe cerul Dubaiului", iar autorităţile nu vor avea nicio problemă în implementarea transportului cu vehiculele aeriene autonome până în luna iulie a acestui an.

Drona Ehang 184 poate parcurge până la 31 de mile sau aproximativ 30 de minute, cu o singură încărcare a bateriei. Vehiculul are o viteză maximă de 100 de mile pe oră, dar autorităţile au afirmat că va zbura în mod obişnuit cu viteza de 62 de mile pe oră.

Ambarcaţiunea poate transporta un pasager cu greutatea aproximativă de până la 100 de kilograme, potrivit autorităţii din Dubai. Pasagerul îşi selectează destinaţia pe un ecran tactil, înainte de decolare. Drona Ehang 184 este auto-pilotată, direcţionată şi monitorizată printr-un centru de comandă.

Conform producătorului, drona este echipată cu tehnologie de siguranţă, iar în cazul unei defecţiuni, vehiculul va ateriza imediat în cea mai apropiată zonă posibilă.

Vehiculul aerian autonom este cea mai recentă măsura luată de autorităţi pentru impunerea de tehnologii de ultimă oră cu scopul de a descongestiona drumurile aglomerate ale oraşului, relatează New York Times.

Şeicul Dubaiului, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a anunţat, anul trecut, că 25% din totalul călătoriilor din oraş vor fi efectuate cu vehicule "driverless" până în 2030.

În Dubai funcţionează cel mai lung sistem "driverless" de metrou din lume. De asemenea, anul trecut oraşul a lansat un program de studiu asupra tehnologiei fără pilot, folosind autoturisme automatizate produse de compania franceză "Easymile".

În luna octombrie a anului trecut, autorităţile din Dubai au semnat un acord cu compania americană "Hyperloop One" pentru a studia potenţialul unui hyperloop - un tub cu vid prin care vehiculele ating viteze mai mari decât avioanele de pasageri - între Dubai şi capitala Emiratelor Unite, Abu Dhabi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb