DRUID anunţă o creştere de 250% în 2022 şi îl numeşte pe Roelof Stofberg în poziţia de Chief Revenue Officer

G.D.
Companii / 15 februarie 2023

DRUID anunţă o creştere de 250% în 2022 şi îl numeşte pe Roelof Stofberg în poziţia de Chief Revenue Officer

DRUID şi-a continuat creşterea accelerată şi a încheiat anul 2022 cu 5,6 milioane de dolari, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, startup-ul românesc a obţinut o creştere de 250% a ARR (Annual Recurring Revenue). La această creştere a contribuit extinderea cu succes a portofoliului de clienţi cu un procent de 55%. În prezent, DRUID oferă o platformă avansată pentru crearea de aplicaţii de business conversaţionale bazate pe Inteligenţă Artificială, cu peste 175 de clienţi din diverse industrii, în 25 de ţări şi în peste 60 de limbi. Efortul masiv de vânzări şi suport se bazează pe un ecosistem în creştere de parteneri internaţionali, care s-a extins cu 60%, ajungând la peste 160 de parteneri în 2022.

Potrivit sursei citate, rezultatele financiare şi extinderea portofoliului de clienţi indică o creştere atrăgătoare a valorii companiei pentru investitori, în urma unei runde de finanţare de 15 milioane de dolari în luna mai a anului trecut. Fondurile au fost folosite pentru a alimenta expansiunea internaţională a companiei prin recrutarea de personal pentru a susţine creşterea accelerată în Europa şi America de Nord. Astfel, echipa globală a DRUID s-a dublat în ultimul an, având în prezent peste 120 de angajaţi, incluzând echipele din SUA, Marea Britanie, Europa de Vest şi zona Asia-Pacific.

"Anul 2022 a servit drept punct de referinţă pentru DRUID. Ne-am demonstrat pe deplin capacitatea de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din acest spaţiu şi de a conduce evoluţia către următoarea etapă a soluţiilor de Inteligenţă Artificială conversaţională. Munca noastră pune bazele unei categorii revoluţionare în tehnologia Inteligenţei Artificiale conversaţionale, si anume aplicaţiile de business conversaţionale (CBA), pe care am lansat-o oficial în cadrul unui eveniment global la Londra, la care au participat peste 1.000 de parteneri şi clienţi. CBA va schimba pentru totdeauna modul în care angajaţii interacţionează cu locul de muncă şi în care companiile interacţionează cu clienţii. Toţi analiştii importanţi, Gartner, Forrester, Everest, Aragon şi alţii au recunoscut expansiunea noastră rapidă la nivel global şi calitatea soluţiilor noastre tehnologice. Sunt mândru de ceea ce am realizat şi sunt şi mai entuziasmat de viitor", a precizat Liviu Drăgan, fondator şi CEO DRUID.

De la lansarea sa, în urmă cu cinci ani, DRUID şi-a propus să ofere cel mai prietenos mod de interacţiune cu tehnologia RPA, prin conversaţie, pentru a înlesni cea mai bună experienţă clienţilor şi angajaţilor din întreaga lume. În prezent, compania oferă o platformă end-to-end pentru dezvoltarea de aplicaţii de business conversaţionale bazate pe AI, cu scopul de creşte productivitatea angajaţilor şi pentru a livra o experienţă totală către clienţi, în cel mai intuitiv mod posibil. Drept urmare, DRUID combină beneficiile inteligenţei artificiale conversaţionale cu automatizări complexe pentru a oferi o conexiune perfectă cu sistemele enterprise şi cu tehnologiile RPA, permiţând îndeplinirea naturală şi automată a sarcinilor de lucru. În plus, DRUID poate integra cu uşurinţă peste 50 de tehnologii şi aplicaţii de afaceri, ajutându-i pe clienţi să îşi reducă amprenta tehnologică, consolidându-şi sistemele IT interne.

Anul trecut, compania a livrat aproximativ 7.000 de asistenţi conversaţionali inteligenţi la nivel global ce au deservit 1,5 milioane de utilizatori, de trei ori mai mulţi decât în 2021. Aceste aplicaţii conversaţionale inteligente au ajutat clienţii să economisească un total de 300 de milioane de dolari şi peste 2 milioane de ore de muncă. Ca urmare, peste 600 de milioane de mesaje au fost schimbate prin intermediul aplicaţiilor conversaţionale dezvoltate de DRUID în 2022, de 6 ori mai mult decât în anul precedent, la o rată care a atins 50 de milioane de mesaje pe lună în decembrie. "Datorită apetitului clienţilor de a consuma tehnologia DRUID ca un front-end pentru toate operaţiunile digitale, estimam că, în 2023, vom ajunge la cel puţin 150 de milioane de mesaje pe lună", subliniază sursa citată.

DRUID a continuat să ofere soluţii de Inteligenţă Artificială conversaţională pentru industrii complexe, îndeplinind cele mai înalte standarde de securitate tehnologică si confirmând, astfel, versatilitatea şi flexibilitatea platformei construite. Companiile din sectorul public de apărare din SUA şi Israel au testat capacităţile platformei de criptare a datelor la cel mai înalt nivel de securitate, în timp ce furnizori renumiţi de servicii medicale din SUA şi Europa, lideri în domeniul retail din APAC şi Europa, furnizori de servicii de telecomunicaţii, asigurări şi tehnologie din întreaga lume beneficiază deja de creşterea nivelului de satisfacţie a angajaţilor si clienţilor.

DRUID are planuri la fel de ambiţioase pentru 2023, intenţionând să ajungă la 17 milioane de dolari ARR până la sfârşitul anului. Din punct de vedere geografic, compania intenţionează să deschidă noi birouri în New York, Singapore şi Sydney în anul următor, pentru a acoperi şi sprijini mai bine pieţele în expansiune din America de Nord, Asia şi Australia. DRUID intenţionează, de asemenea, să continue consolidarea echipei sale internaţionale, Roelof Stofberg fiind numit recent în funcţia de Chief Revenue Officer la nivel global.

Roelof s-a alăturat DRUID în toamna anului 2022 în calitate de SVP of Sales şi Director General EMEA. Anterior, a făcut parte din echipa PwC timp de peste 27 de ani şi a petrecut ultimii patru ani ca VP of Sales&Strategy la UiPath. Este recunoscut ca expert pe piaţa IT, după ce a condus cu succes transformări digitale in multe organizaţii internaţionale. Roelof este pasionat de inovaţie în operaţiunile şi modelele de business.

"Sunt foarte încântat să preiau acest mandat pentru a ajuta DRUID să îşi valorifice punctele forte pe o piaţă internaţională de Inteligenţă Artificială conversaţională, care ne aşteptăm să crească de patru ori în următorii cinci ani. Cred cu tărie în potenţialul acestei companii de a deveni unul dintre cei mai influenţi jucători de pe piaţă. DRUID are o viziune clară pentru viitorul său, fiind construită pe un produs puternic, care este îmbunătăţit în mod constant şi, nu în ultimul rând, o echipă pasionată şi experimentată care face cu adevărat diferenţa în interacţiunile cu partenerii şi clienţii. Sunt încântat să mă alătur DRUID pe drumul către redefinirea experienţei angajaţilor şi a productivităţii companiilor", a declarat Roelof Stofberg, CRO DRUID în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb