Suspiciunile privind o posibilă infestare cu bacteria E-coli a brânzei de la fabrica de produse lactate din Jibou, consumată de elevii din Piteşti ce au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, au fost infirmate de analizele realizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, reprezentanţii instituţiei menţionate precizând că unitatea producătoare nu poate fi incriminată în acest caz, informează Agerpres.
"Rezultatele sunt gata, însă nu este emis buletinul de analiză. Toate rezultatele la probele examinate sunt corespunzătoare. (...) Până la urmă, nu putem noi să incriminăm producătorul. Contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu. Nu avem niciun indiciu, niciun pericol în privinţa unităţii producătoare", a declarat luni, pentru Agerpres, Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.
Acesta a adăugat că s-au făcut controale şi în 108 unităţi de alimentaţie publică din Sălaj şi Cluj, însă nu s-au găsit în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Piteşti.
Vasile Chindriş a subliniat că la unitatea de catering din Argeş au fost constatate nereguli, ţinând de manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la unităţile medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului.
În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş, precizează sursa citată.