Dublarea premiilor, mult mai uşoară decât înmulţirea performanţelor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 august 2016

Dublarea premiilor, mult mai uşoară decât înmulţirea performanţelor

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis dublarea premiilor oferite sportivilor autohtoni care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice de la Rio. Măsura este una demnă de salutat, chiar dacă nu e o premieră, dar nu ar strica să existe mai multă preocupare, la vârful sportului, pentru crearea unui sistem care să permită, măcar, dublarea actualelor performanţe.

Site-ul COSR a anunţat că preşedintele Alin Petrache, a decis, conform legislaţiei în vigoare, dublarea premierilor pentru medaliaţii olimpici. De asemenea, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman va oferi recompense financiare, conform legislaţiei în vigoare, şi pentru locurile IV, V şi VI: "Astfel, conform HG 1447/2007, medaliaţii cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, câştigătorii medaliei de argint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro. Pentru locurile IV, V şi VI se vor primi 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro. Antrenorii, precum şi colectivele tehnice, care au contribuit la realizarea acestor performanţe la JO vor fi de asemenea recompensaţi de către COSR. Reamintim că sportivii care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic la Rio 2016 vor fi recompensaţi de Renault Commerciale Roumanie cu autoturisme Kadjar, cei medaliaţi cu argint vor primi cheile modelului Captur, în timp ce sportivii distinşi cu medalii de bronz vor primi automobile Clio".

Ţara noastră a cucerit la Jocurile Olimpice de la Rio cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz. Aurul a fost obţinut de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost cucerit de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu masculin, bronzul au luat Gabriel Sîncrăian la haltere (categoria 85 kg), canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea) şi luptătorul Albert Saritov (lupte libere, categoria 97 kg). Vor mai lua premii sportivii care s-au clasat pe locul 4 (gimnastul Marian Drăgulescu la sărituri), locul cinci (Corina Căprioriu - judo, categoria 57 kg, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc - categoria 98 kg şi sabrerul Tiberiu Dolniceanu) şi locul 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele). Ţara noastră a deplasat la Jocurile Olimpice o delegaţie compusă din 96 sportivi şi 7 rezerve.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb