DUBLU STANDARD ÎN DECIZIILE CNCD: Amenzi pentru discriminarea maghiarilor, avertisment pentru discriminarea germanilor

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2020

A devenit o blasfemie în România să spui ceva despre UDMR sau despre "maghiarii care vor să fure Ardealul" - aşa cum a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, pentru că eşti imediat amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în timp ce jignirile unor politicieni la adresa etniei germane sunt trecute cu vederea, iar autorii sunt mângâiaţi pe creştet cu un avertisment verbal.

Acesta a fost trendul deciziilor luate ieri de instituţia publică în fruntea căreia se află Asztalos Csaba, care a ajuns în funcţia respectivă cu binecuvântarea UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 5000 lei pentru afirmaţiile din ultima vreme referitoare la UDMR şi la ungurii care vor să ia Ardealul cu complicitatea social-democraţilor.

În aceeaşi şedinţă, fostul preşedinte al PSD, condamnatul penal Liviu Dragnea prmeşte avertisment, cu unanimitate de voturi pentru că a spus despre protestatarii din Piaţa Victoriei, din cursul anului 2018 şi din prima jumătate a anului 2019 că sunt "unelte jalnice ale acestor securişti", "curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani", "erau patru şobolani care puneau tot felul de întrebări", chiar dacă, în cadrul aceleeaşi decizii CNCD afirmă că toate expresiile anterioar, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

O decizie similară, avertisment, a fost luată de CNCD, tot ieri, referitoare la organizaţia PSD Sibiu care a postat pe pagina oficială de Facebook, anul trecut, în timpul campaniei pentru prezidenţiale următorul text: "Nume românesc versus nume de străin. Vasile versus lohannis, Orban şi Bârna lohannis, PNL şi USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe "ieşiri" ale domnilor lohannis, Orban şi Bârna cum aceştia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilica. Le atragem atenţia domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner lohannis şi Bârna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară şi germană pe care aceştia le poartă. (...) Vasilica Viorica Dăncilă este numele candidatului de naţionalitate română la preşedinţia României şi care merită sâ-i conducă pe români. (...) Dar oare este NORMAL ca reprezentanţii Bisericii Evangheiice-Luterane, din care face parte sasul Klaus lohannis şi reprezentanţii Bisericii Unitariene, de care aparţine etnicul maghiar Ludovic Orban, să declare public că nu susţin familia formată dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum este familia tradiţională românească, iar aceşti doi lideri de la PNL să nu ia atitudine? Oare este România NORMALĂ dacă a ajuns, astăzi, să fie condusă de oameni care nu simt româneşte, care nu înţeleg obiceiurile, tradiţiile şi spiritul nostru românesc, transmis din strămoşi?". Chiar dacă membrii CNCD consideră că textul reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională/credinţă.

Nu de acelaşi tratament a avut partea şi organizaţia PSD Vrancea care a reluat într-o postare tema neromânităţii preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă omologii lor social-democraţi din Sibiu au scăpat pentru textul de mai sus doar cu avertisment, cei de la Vrancea au primit o amendă de 2000 lei pentru următoarea postare: "Klaus, Siegfried, Kovesi, Orban, Hellvig, Clotilde, Kelemen, Tomac. Au ajuns străinii să ne conducă ţara? Felicitări SRI".

Olguţa Vasilescu, secretarul general al Camerei Deputaţilor, nici măcar nu a fost sancţionată cu avertisment de membrii CNCD care consideră că declaraţia acesteia se încadrează în dreptul la liberă exprimare. Iată ce a spus Olguţa Vasilescu: "Domnul Klaus, cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare".

Printre cei sancţionaţi ieri, bineînţeles, tot pentru atac la adresa ungurilor, se numără Octavian Hoandră, fost colaborator al Realităţii Plus şi deputatul Marius Paşcan, din partea PMP care au susţinut, într-o emisiune TV următoarele:

"..E prea departe, e prea mult, noi n-avem poliţie, îşi bagă toţi picioarele, îşi pun steagurile unde vor, unde sunteţi măi băieţi? Treceţi măi acasă! Din cauza unor porci ca ăştia...toti politicienii unguri sunt doctori de mâţe şi toţi vor cosuveranitate. Să se ducă să facă cosuveranitate în Ungaria... Cu ajutorul tuturor guvernelor aceşti nesimţiţi si-au făcut statui cu toţi criminalii de români. de la Wass Albert, toţi criminalii unguri" - Octavian Hoandră; "la noi la 10 martie se striga pe scări, pe străzi, la manifestările acelea..., aici în Tărgu-Mureş, se strigă românilor opincari..."; "...suntem scoşi afară din şcoli?... şi vom ajunge să mergem şi noi la medic, să aducem translator, aici în România...ce se urmăreşte în esenţă, crearea unei mase critice de absolvenţi nevorbitori de limba română, care au învăţat propria istorie şi ei ştiu că sunt vechiul imperiu şi că Ungaria Mare trebuie refăcută...modelul stalinist al zonei autonome maghiare, care a fost un model stalinist..." - Marius Paşcan.

Cei doi au fost amendaţi cu câte 2000 lei. Pentru discriminarea maghiarilor. În schimb, după cum aţi văzut mai sus, pentru discriminarea germanilor sau saşilor din România, echipa CNCD condusă de Asztalos Csaba preferă avertismentul şi nu plata unei amenzi consistente.

În plus, fostul preşedinte Traian Băsescu şi social-democratul Nicolae Bacalbaşa au fost sancţionaţi, ieri, cu câte 6000 lei amendă pentru declaraţii discriminatorii la adresa etniei rrome.

Printre cei amendaţi s-a numărat şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a discriminat minorităţile sexuale, prin următoarea declaraţie: "Aaa...anormalitatea şi homosexualitatea şi bulangii îi transformăm acum în progresişti. (...) Ca femeie eu cred că ar trebui să vă opriţi din discursul asta cu bulangii (...) Şi cum să îi fac? Homosexuali, progresişti? Dar procurişti pot să le spun?". Acesta a fost amendat cu 2000 lei.

Din acţiunile CNCD se poate vedea că pentru că orice afirmaţie discriminatorie la adresa minorităţii germane sau mai bine spus saşe sau la adresa etniei preşedintelui Klaus Iohannis este sancţionată doar cu avertisment.

Deciziile CNCD par să indice necesitatea modificării legii organizării şi funcţionării acestei instituţii, pentru ca membrii ei, adică toţi cei care iau deciziile, să nu mai fie numiţi politic.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Am vazut aseara o emisiune,din care se vedea ca nu poti avea incredre in anumite parti ale politiei,procuraturii din Caracal dar si alte parti.Poate era o noutate,dar,se vede cum se distruge cu ajutorul legilor emise(legea restitutiei)etc.Politia,procur orii s-au adaptat la ce se face mai sus,dar de suferit sufera oamenii de rand si ce e mai rau,se distruge in continuare.

    Acest articol tradeaza inca o data partialitatea vinovata sau nu, platita sau nu, a celui numit Marinescu. Pe langa porcariile scrise in trecut despre orice era anti-PSD, acum sare in ajutorul idiotului care ocupa scaunul de presedinte al tarii.

    Si Marinescu minte atunci cand spune ca CNCD nu ar fi sanctionat atacurile asupra FDGR. Chiar si pentru adevaruri precum acelea prin cade FDGR s-a autodeclarat continuitoare a Grupului Etnic German. Pentru ca doar astfel putea sa preia bunurile imobile. Dar odata cu bunurile imobile, vine si mostenirea simpatiilor naziste ale acelor sasi care functionau in perioada razboiului in GER. 

    Si da, CNCD a dat amenda celor care ataca FDGR. 

    "Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German

    Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu sau vorbesc în emisiuni despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German. Astfel, o prezentatoare TV și patru invitați au fost amendați cu mii de lei pentru afirmații „false și denigratoare” despre Forumul German, după cum arată CNCD." 

    1. cum stiti voi psdisti sa raspundeti cu mincini uitand ca aproape 30 de ani tandemul psd udmr a adus romania in stadiul actual ,pe unguri ai imtelegi ca iubesc romania ca pe o durere de masele dar voi cazaturi patriote ce sunteti ce justificare aveti ''noi sa furam sa o ducem bine tara poate sa moara '' speranta omenilor cinstiti si cu ceva creier din tara asta este ca psd sa dispara din politica romaneasca

      Maghiarii nu iubesc Romania. Nici eu nu iubesc Romania. Ce legatura are una cu alta. Tu, iubesti Romania si pe liberalii ei ticalosi si corupti? Pe netrebnicii aceia? Asta spune ce esti de fapt.

      Sunt al naibii de echidistant politic pentru ca politica mioritica cu TOTI actorii ei este un circ PENIBIL, pentru cineva cu creier.

      Apropo daca cineva "crede" ca are creier si considera (pe bune adica nu din ratiuni de manipulare) ca eliminarea unui partid (nu de buzunar) poate aduce consens, fericire politica, progres economic si liniste sociala , atunci e JALE cu IQ-ul lui . 

      Sa ramana un singur partid maret si luminat oricare ar fi ala!? 

      Pai am avut decenii intregi un partid SUPREM si ne-a iesit asta pe ochii! 

      O maifacem o data??? 

      Nu gasesc decat opinii EXTREMISTE , in Romania ACUM (cu foarte rare exceptii), 

      fie sa moara unii, fie sa moara altii, cu epitete si consideratii vrednice de un sanatoriu de nebuni sau de ani ''38-39. 

      Mai, 

      ori sunteti din generatia veche si expirata de securisti, ori sunteti cu mucii la nas si le stiti pe toate de cand v-ati nascut, ori sunteti activistii pentru aia sau pentru ceilalti . PENIBIL! 

      Va dau o veste PROASTA si la unii si la altii , partidele voastre ORICARE ar fi , nu mai dezbat ideologic, ele doar se bat pe "ciolanul" gras al bugetului electoral si fac din milioanele de romani ai partidelor adversare dusmanii poporului (ca ASTA e poezia si la UNII si la ALTII)! 

      CE frumosi si ce buni suntem noi si ce lapte si miere va curge cu noi si ce rai si urati sunt CEILALTI care v-au bagat in cimitir si va omoara cu zile . 

      Discutam de proiecte sociale si de economie cam 5 secunde si dupa aceea trecem la injurat, la greu, (pe CEILALTI). Facem spume la TV ca da bine revolta noastra si argumentele de gradinita cu ba pe a ta si mostenirea grea! ZAU? Chiar suntem numai TAMPITII arondati de unii sau de ceilalti?

      MAI lasati dracului ura asta fraticida si treceti la ALT nivel , sa putem sa traim si noi mai bine iar voi sa aducti PAINE nu CIRC! 

    Vad ca pentru toate minoritatatile, de ORICE fel, cuvantul de ordine in intrega lume "democratica" este

    discriminare POZITIVA ( in defavoarea majoritatii ). 

    Pe cand nediscriminarea majoritatii in defavoarea minoritatilor? 

    Apropo cum a putut trece de Senata legea "anti-tiganeasca" adica un proiect de lege care favorizeaza minoritatea .... ? (cum sa spun sa nu fiu acuzat de rasism, ca respectiva initiativa legislativa nu se cheama anti-rroma, iar daca spun minoritatea tiganeasca sunt luat la suturi?) 

    Adica doamne fereste sa spui in public cu subiect si predicat ca ca o entitate ???? din minoritatea ???? a facut ceva (chiar daca a facut!)

    Va recomand filmul "Animalul"-The Animal cu R.Schneider , sunt cateva scene memorabile vizavi de discriminarea pozitiva "tampita" si monstrozitatile rezultate! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb