ZIARUL BURSA

21 mai 2020
Ediţia din 19.10.2024
Cătălin Predoiu

CĂTĂLIN PREDOIU, MINISTRUL JUSTIŢIEI: Recuperarea banilor rezultaţi din infracţiuni - o prioritate pentru procurori

I.GHE.Politică / 21 mai 2020

Procurorii trebuie să urmărească recuperarea în întregime a prejudiciului material din cauzele penale, în special în cazurile de corupţie, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani şi infracţiuni cibernetice, a afirmat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, cu prilejul webinar-ului "Investigarea atacurilor de tip Ransomware în timpul Pandemiei COVID-19".

DUBLU STANDARD ÎN DECIZIILE CNCD: Amenzi pentru discriminarea maghiarilor, avertisment pentru discriminarea germanilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 21 mai 2020

A devenit o blasfemie în România să spui ceva despre UDMR sau despre "maghiarii care vor să fure Ardealul" - aşa cum a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, pentru că eşti imediat amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în timp ce jignirile unor politicieni la adresa etniei germane sunt trecute cu vederea, iar autorii sunt mângâiaţi pe creştet cu un avertisment verbal.

Creditele guvernamentale în euro doar amână o austeritate inevitabilă şi o fac mai dureroasă

Creditele guvernamentale în euro doar amână o austeritate inevitabilă şi o fac mai dureroasă

Călin RecheaBănci-Asigurări / 21 mai 2020

Călin Rechea

Problema veniturilor şi cheltuielilor guvernamentale nu poate fi rezolvată nici de Vrajitorul din Oz 

Guvernul a împrumutat o sumă record de pe pieţele internaţionale, de 3,3 miliarde de euro, în încercarea de a-şi ţine promisiunea că nu va exista austeritate.

În basme este suficient să-ţi doreşti ceva pentru a se împlini, eventual după ce baţi de trei ori tocurile pantofilor de rubin, însă problema veniturilor şi cheltuielilor guvernamentale nu poate fi rezolvată astfel.

Bogdan Glăvan

FOŞTII ANGAJAŢI AI FRC ACUZĂ: "Funcţionarii care s-au opus numirii ilegale a lui Glăvan, primii disponibilizaţi de noua conducere a fondului"

GHEORGHE IORGOVEANUMiscellanea / 21 mai 2020

Scandalul în centrul căruia se află Fondul Român de Contragarantare începe să semene cu o vendetă personală a ambelor tabere implicate. În urma articolului publicat în ediţia de ieri a Ziarului BURSA, o parte dintre funcţionarii disponibilizaţi de noua conducere, în contextul reorganizării instituţiei publice, ne-au trimis un punct de vedere în care reiterează modul ilegal în care Bogdan Glăvan a fost numit preşedinte interimar al FRC, deşi celor care au dispus această numire li s-a atras atenţia că actualul şef al instituţiei nu îndeplineşte criteriul privind experienţa solicitată de legislaţia în vigoare pentru ocuparea funcţiei respective.

Strategia de digitalizare pentru 2021-2027 - unul dintre obiectivele de transformare a judeţului Giurgiu într-unul smart

Strategia de digitalizare pentru 2021-2027 - unul dintre obiectivele de transformare a judeţului Giurgiu într-unul smart

E.O.Companii / 21 mai 2020

Obiectivele de investiţii ale Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu pentru transformarea judeţului într-unul smart sunt realizarea Strategiei de digitalizare a zonei pentru perioada 2021-2027 şi realizarea unei strategii inteligente de dezvoltare a judeţului, finanţate prin Programele Operaţionale 2021-2027, ne-au transmis reprezentanţii instituţiei.

Consiliul de Securitate al ONU, pus la zid de mai multe ONG-uri

Consiliul de Securitate al ONU, pus la zid de mai multe ONG-uri

O.D.Companii / 21 mai 2020

Pandemia a scos la lumină multe dintre problemele marilor organizaţii mondiale. Lipsa de reacţie a Consiliului de Securitate al ONU în faţa pandemiei de COVID-19, paralizat de confruntarea dintre SUA şi China, este "ruşinoasă", subliniază mai multe ONG-uri internaţionale, într-un comunicat.

Datoria globală va creşte cu 70 trilioane dolari, la 325 de trilioane

ESTIMĂRI IIF PENTRU 2025: Datoria globală va creşte cu 70 trilioane dolari, la 325 de trilioane

Mihai GongoroiMacroeconomie / 21 mai 2020

Emiterea de datorie brută din acest an - de la începutul anului până la mijlocul lunii mai - a depăşit 14 trilioane de dolari, aproape dublul nivelului din aceeaşi perioadă din 2019  

Datoria publică a SUA va depăşi pragul de 120% din PIB în acest an, în creştere de la 102% la finele lui 2019

Datoria totală a Chinei raportată la dimensiunea PIB a crescut la 317% în trimestrul întâi din acest an, urcând de la 300% anul trecut, cea mai mare creştere trimestrială din istorie

După o creştere de circa 10,8 trilioane de dolari în 2019, acumularea globală de datorie a accelerat substanţial în acest an, pe fondul răspunsului fiscal şi monetar agresiv la criza economică generată de pandemia de Covid-19. Datoria globală nominală este estimată să atingă 325 de trilioane de dolari la finalul lui 2025, înregistrând o creştere masivă de 27%, de la 255 de trilioane de dolari la finele lui 2019 (la un Produs Intern Brut global de 79,3 trilioane de dolari si o pondere în PIB de 322%, anul trecut), potrivit celor mai recente estimări publicate de Institute of International Finance (IIF).

Piaţa de capital mondială dă semne de revenire

Piaţa de capital mondială dă semne de revenire

Alina VasiescuPiaţa de Capital / 21 mai 2020

Listările şi preluările se reiau, încet  

Bursa din Hong Kong nu mai este lider mondial la IPO-uri, coborând pe locul al cincilea, după pieţele din China continentală şi New York

Anunţurile recente privind unele vânzări de acţiuni - de mai multe miliarde de dolari - şi unele preluări de companii au surprins piaţa şi au generat speranţe privind revenirea segmentului tranzacţiilor, care a scăzut puternic în contextul blocajului economic impus de pandemia de coronavirus.

Suntem oficial în stare de alertă

PARLAMENTUL A APROBAT: Suntem oficial în stare de alertă

George MarinescuPolitică / 21 mai 2020

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, cu amendamente, hotărârea emisă luni de Guvernul Orban, prin care se instituie starea de alertă, la nivel naţional pentru următoarele 30 de zile. Au fost înregistrate 372 pentru instituirea stării de alertă, 37 de voturi împotrivă, iar 7 parlamentari s-au abţinut.

"Pandemia accelerează forţele ce transformă peisajul global al afacerilor"

ERNST & YOUNG: "Pandemia accelerează forţele ce transformă peisajul global al afacerilor"

A.I.Companii / 21 mai 2020

Globalizarea şi apariţia unui nou tip de regionalizare, accelerarea concurenţei globale în domeniul tehnologiei, demografiile îmbătrânite şi cursa împotriva schimbărilor climatice, reprezintă cele patru forţe majore care transformă peisajul global al afacerilor şi de care directorii executivi trebuie să ţină cont în definirea planurilor de dezvoltare ale companiilor, se arată în raportul Ernst & Young: Perspective geostrategice în 2020.

Ioan Nani

DUPĂ VOTUL ACŢIONARILOR DE IERI Ioan Nani va conduce Antibiotice încă patru ani

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 mai 2020

Acţionarii au aprobat completarea obiectului de activitate al companiei cu "Fabricarea pesticidelor şi a alor produse agrochimice" 

Acţionarii Antibiotice Iaşi (ATB) i-au reînnoit, în adunarea de ieri, mandatul de administrator executiv a lui Ioan Nani, pentru perioada 1 iunie 2020 - 18 aprilie 2024, a informat producătorul de medicamente printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 21 Mai 2020

Macroeconomie / 21 mai 2020

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2020, până la 0,8%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară.

YouTube "vânează" publicul valoros

YouTube "vânează" publicul valoros

O.D.Companii / 21 mai 2020

Marile companii din mediul online şi-au schimbat abordarea în ultima perioadă. Nu mai este vânată cantitatea, ci calitatea sau mai exact un anumit gen de public.

Alocare dublă pentru IMM Invest

PARLAMENTUL A DECIS:  Alocare dublă pentru IMM Invest

GEORGE MARINESCUPolitică / 21 mai 2020

Programul IMM Invest a trecut de Parlamant. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, cu amendamente ordonanţa de urgenţă 42/2020 privind programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest. Au fost înregistrate 308 voturi...

Monica Anisie

Ministrul Educaţiei, scos la tablă de deputaţi

G.M.Politică / 21 mai 2020

Monica Anisie, ministrul Educaţiei Naţionale, este al patrulea membru al Cabinetului Orban care se va confrunta cu o moţiune simplă depusă împotriva sa. După ce Senatul şi Camera Deputaţilor au aprobat moţiunile simple depuse împotriva lui Adrian...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo