Consiliul de Securitate al ONU, pus la zid de mai multe ONG-uri

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2020

Consiliul de Securitate al ONU, pus la zid de mai multe ONG-uri

Pandemia a scos la lumină multe dintre problemele marilor organizaţii mondiale. Lipsa de reacţie a Consiliului de Securitate al ONU în faţa pandemiei de COVID-19, paralizat de confruntarea dintre SUA şi China, este "ruşinoasă", subliniază mai multe ONG-uri internaţionale, într-un comunicat. După două luni de la apelul secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la o încetare a focului în zonele de conflict din lume pentru a se putea lupta mai bine împotriva pandemiei, Consiliul de Securitate al ONU nu a reuşit să se pună de acord asupra unei rezoluţii care susţinea această iniţiativă, reproşează în textul lor semnatarii, printre care se află International Rescue Committee, International Crisis Group şi Save the Children. "Paralizia Consiliului de Securitate în faţa COVID-19 este ruşinoasă. Pentru milioane de oameni, ea este şi de neînţeles", subliniază David Miliband, liderul International Rescue Committee. La rândul său, preşedintele International Crisis Group, Rob Malley, arată că Statele Unite şi China au tratat negocierile cu privire la rezoluţie "ca pe o oportunitate de a-şi pasa responsabilitatea originii COVID-19", în loc să favorizeze un apel direct la o reducere a violenţei: "Nici Washington, nici Beijing nu par a avea capacitatea sau voinţa de a arăta leadership la ONU în timpul unei crize mondiale". Consiliul de Securitate, consideră în acelaşi comunicat Inger Ashing, directorul executiv al Save the Children International, "are o ocazie istorică de a opri luptele în lume şi de a se asigura ca lucrătorii umanitari să aibă acces deplin la cei care au cea mai multă nevoie". După respingerea pe 8 mai de către Washington a unui text de compromis propus de Franţa şi Tunisia, negocierile în Consiliul de Securitate se află în impas. SUA refuză orice menţiune la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în vreme ce China vrea o referire la aceasta în rezoluţie, informează Agerpres. Apelul secretarului general a primit sprijinul a peste 2 milioane de cetăţeni şi a 200 de ONG-uri, precum şi a 140 din cele 193 de state membre ale ONU. Spre deosebire de Consiliul de Securitate, Adunarea Generală a adoptat deja două rezoluţii referitoare la pandemie, una pe 13 aprilie privind întărirea cooperării internaţionale, iar cealaltă pe 20 aprilie, cerând un acces echitabil la viitoare vaccinuri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fondata pe ruinele Ligii Natiunilor, cu proiecte cat universul , discriminatorie din start si in prezent un cimitir de rezolutii impotente...

    O organizatie in care 1 VETO din CS-ul "permanentilor" duce in arhiva ORICE proiect al 180 si ceva de membrii...mimand jocul democratiei? 

    Pacat de idealurile criogenizate de "genotipul" inexorabil al societati umane si de birocratia ei perfecta .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb