Israel se pregăteşte pentru redeschiderea turismului internaţional

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2020

Israel se pregăteşte pentru redeschiderea turismului internaţional

Ministerul Turismului din Israel estimează o înjumătăţire a numărului de turişti în 2020, faţă de 2019

Israel a acţionat rapid în faţa pandemiei de coronavirus, iar odată cu scăderea numărului de cazuri de infectări (n.r. Israel raportează în prezent mai puţin de 20 de cazuri zilnice), ţara ia măsuri şi regândeşte reluarea treptată a turismului.

Dacă din data de 3 mai a fost reluat turismul intern în Israel, autorităţile au în vedere acum redeschiderea turismului internaţional. Astfel că există discuţii referitoare la deschiderea graniţelor şi repornirea turismului internaţional şi o strategie cu privire la reluarea zborurilor internaţionale începând cu luna Iunie. Israelul a interzis toate zborurile în ultimele luni, iar oricine intra în ţară era obligat să intre în carantină timp de 14 zile.

Ksenia Kobyakov, Director în Ministerul Turismului din Israel, a anunţat în cadrul unei vidoconferinţe, că autoităţile israeliene au luat în calcul crearea unui culoar verde care presupune operarea de zboruri între Israel şi destinaţii europene care au reuşit să ţină sub control pandemia precum Grecia, Cipru, Germania sau Austria, iar din păcate ţara noastră nu se află încă pe lista scurtă a celor şapte destinaţii.

Mai mult, potrivit reprezentantei Ministerului, în prezent, autorităţile din Israel au anunţat că există planuri pentru crearea unui program pilot de zboruri voluntare spre aceste destinaţii din Europa pentru a confirma redeschiderea zborurilor în siguranţă. Voluntarii vor fi supravegheaţi şi testaţi pentru a confirma că zborurile se pot desfăşura în siguranţă, fără niciun risc de infectare cu Covid-19.

Totodată, aeroportul Internaţional Ben Gurion, care va relua operarea zborurilor începând cu luna iunie, a anunţat că va creşte măsurile de sigurnaţă. Pasagerii vor fi obligaţi să se prezinte cu 4 ore înainte de zbor, să poarte mască, să respecte o distanţă de 2 metri între persoane. De asemenea, fiecărui pasager i se va lua temperatura, iar serviciile de curăţenie şi dezinfecţie vor fi întărite.

Pe lângă operatorii aerieni, şi hotelierii se pregătesc pentru primirea turiştilor. Odată cu reluarea turismului intern, au fost deschise unităţile de cazare de tip B&B, precum şi pensiunile agro-turistice denumite "Zimmer" care au primit deja primii clienţi. Treptat, se redeschid şi hotelurile cu mai multe camere, care, de asemenea, vor aplica noi norme mult mai înalte de curăţenie şi dezinfecţie.

Oficialii Isrotel, unul dintre cele mai importante lanţuri hoteliere din Israel, au declarat că vor suplimenta personalul desemnat pentru curăţenie şi pun accentul pe dezinfectarea temeinică a camerelor, spaţiilor publice din incinta hotelurilor, cum ar fi recepţia, sălile de conferinţă, sălile de fitness ori restaurantele, dar şi a zonele care sunt de fel atinse de un număr ridicat de persoane: butoanele lifturilor, clanţele, balustradele, întrerupătoarele, aparatele de fitness etc. "Au fost înlocuite o parte dintre produsele de curăţenie şi dezinfecţie cu altele create special împotriva acestui nou tip de virus şi am montat filtre de aer cu o performanţă crescută pentru toate sistemele de ventilaţie din hoteluri", a declarat Lior Raviv, CEO Isrotel.

Hotelierii israelieni caută să profite de condiţiile climatice prietenoase, astfel că au amenajat în grădini sau în barurile de tip rooftop, locuri de luat masa, păstrând distanţele recomandate de OMS.

În plus, check in-ul se va face online, micul dejun se va servi în sistem de room service în mod gratuit, iar turiştii vor găsi în camere mici daruri precum produse cosmetice pentru a încuraja rezervările.

"Ţinem în permanenţă legătura cu toate părţile implicate în rejuvenarea turismului şi căutăm împreună cele mai bune variante fără a face niciun fel de compromis cu privire la siguranţa şi sănătatea turiştilor sau a personalului din industrie" a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Ksenia Kobyakov a mai precizat că dacă anul trecut Israel a înregistrat un număr record de turişti, iar pentru anul acesta autorităţile aşteptau un nou record, contextul actual a schimbat estimările iar autorităţilor se opresc acum la speranţa că vor atinge jumătatea numărului de turişti înregistrat în 2019. Dar autorităţile speră ca în 2021 lucrurile să revină la normal, iar numărul turiştilor să atingă iar valorile din 2019.

Autorităţile din Israel au impus noi norme şi în ceea ce priveşte obiectivele turistice, astfel că vizitarea acestora se face acum în condiţii de distanţare socială. Principalele obiective turistice aflate în aer liber au fost pregătite pentru vizitarea în condiţii de distanţare socială. La Zidul Plângerii au fost montati parapeţi care să garanteze siguranţa vizitatorilor. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice. Plajele sunt deschise sub rezerva respectării distanţării sociale de minim 2 metri.

Datele autorităţilor arată că Parcurile Naţionale din Israel au raportat peste 10.000 de vizitatori în primul weekend de la deschidere. Autoritatea care administrează Parcurile Naţionale din Israel a anunţat deschiderea anumitor parcuri naturale şi a unor complexe turistice cum este şi situl arheologic de la Caesareea, începând cu data de 3 mai. Schimbarea majoră a ultimelor două luni a fost introducerea de urgenţă a unui sistem de rezervare a biletelor exclusiv online. Acesta permite limitarea numărului vizitatorilor într-un anumit interval orar şi un mai bun control al persoanelor care vizitează sit-urile administrate de aceştia. În primul weekend de activitate au raportat 10.000 de turişti şi peste 50.000 de bilete online achiziţionate pentru perioada imediat următoare.

Până la mijlocul lunii iunie autorităţile din Israel au anunţat că se vor deschide şi mall-urile, teatrele, piscinele şi parcurile de distracţie.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb