DUPĂ APROAPE CINCI ANI, Standard and Poor's a scos Ungaria din categoria "junk"

Mathias Klein
Internaţional / 17 septembrie 2016

Standard and Poor's a scos Ungaria din categoria "junk"

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a revizuit în creştere ratingurile pentru creditele pe termen lung şi scurt ale Ungariei, în monedă locală şi valută, de la "BB plus/B" la "BBB minus/A-3", perspectiva asociată fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Ratingul "BBB minus" este de tip "investment grade" (recomandat pentru investiţii), în timp ce "BB plus" este din categoria ''junk'' (nerecomandată pentru investiţii).

De la sfârşitul lui 2011, ratingul Ungariei a fost sub nivelul "investment grade", iar acum Ungaria este la acelaşi nivel cu România, Bulgaria şi Rusia, informează Agerpres.

În mai, Fitch Ratings a scos Ungaria din categoria "junk". Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service încă atribuie Ungariei un calificativ din categoria ''junk'' (nerecomandată pentru investiţii).

Rezultatele fiscale şi evoluţia PIB-ului Ungariei s-au îmbunătăţit semnificativ din 2008, când autorităţile de la Budapesta au solicitat asistenţă financiară de la UE şi FMI. S&P se aşteaptă acum la un avans mediu al economiei Ungariei de 2,5% în perioada 2016-2019 (faţă de prognoza precedentă, de 2%), în timp ce datoria guvernamentală şi necesităţile de finanţare externă au urma să scadă în continuare.

De asemenea se observă o moderare a politicilor monetare iar ţara se împrumută mai mult în monedă locală, la scadenţe de până la 15 ani, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Stimulentele fiscale pentru majorarea consumului, rata ridicată de absorbţie a fondurilor europene şi schemele de stimulare a angajării au sprijinit redresarea Ungariei din 2013. Reducerea şomajului şi majorarea veniturilor disponibile vor continua probabil să alimenteze creşterea consumului privat. În iunie 2016, rata şomajului a scăzut la 5%, faţă de nivelul de vârf de 11,2% în 2010. Conversia în monedă locală a creditelor denominate în valută, în 2015, a făcut ca sectorul să fie mai puţin vulnerabil la fluctuaţiile de curs valutar, apreciază S&P.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb