DUPĂ CE A RETROGRADAT SOCIETE GENERALE Moody's se gândeşte la o posibilă retrogradare a BRD

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2011

Moody's se gândeşte la o posibilă retrogradare a BRD

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a adoptat vineri mai multe acţiuni vizând ratingurile subsidiarelor din Cehia, Grecia, România şi Rusia ale băncii franceze Societe Generale, informează un comunicat de presă.

În cazul BRD - Groupe Societe Generale, Moody's a plasat sub revizuire pentru o posibilă retrogradare ratingurile pentru depozitele pe termen lung şi scurt în moneda locală, "Baa2/ Prime-2".

"Principalul motiv care a stat la baza revizuirii ratingurilor Geniki, BRD, Rosbank, Rusfinance şi DeltaCredit este retrogradarea ratingurilor pentru stabilitate financiară şi a ratingurilor pe termen lung ale Societe Generale. În procesul de evaluare, Moody's va ţine cont de potenţialul impact al reducerii ratingului băncii mamă asupra fiecăreia dintre subsidiare, precum şi de viziunea agenţiei privind încadrarea strategică a operaţiunilor subsidiarelor în cadrul grupului, de amploarea şi natura legăturilor financiare dintre ele", se spune într-un comunicat al Moody's.

Potrivit agenţiei, mediul în care operează grupurile bancare din zona euro s-a deteriorat semnificativ în ultimele luni, din cauza crizei datoriilor suverane şi a accesului tot mai dificil la finanţare. "Multe bănci vest-europene, inclusiv SocGen, se confruntă cu decizii din ce în ce mai dificile în privinţa utilizării resurselor limitate de capital şi finanţare. Acest lucru ar putea conduce la scăderea disponibilităţii şi/sau a capacităţii băncilor mamă de a oferi sprijin financiar şi managerial subsidiarelor din străinătate", consideră Moody's.

La data de 9 decembrie, Moody's Investors Service a retrogradat primele trei bănci franceze, BNP Paribas, Societe Generale şi Credit Agricole, apreciind că credibilitatea lor a fost afectată de mediul operaţional fragil pentru băncile europene. Moody's a precizat că a coborât, cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung ale BNP Paribas şi Credit Agricole, până la "Aa3", încheind procedurile de revizuire care au început în luna iunie. Ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Societe Generale a fost coborât şi el cu o treaptă până la "A1". Agenţia a precizat că perspectiva pentru ratingurile celor trei bănci este una "negativă". De asemenea, Moody's a retrogradat, cu două trepte, ratingul de soliditate financiară al Societe Generale la "C minus" de la "C plus".

La acea dată, brokerii locali spuneau că nu există motive de îngrijorare pentru "BRD", aceasta fiind o bancă distinctă şi solidă.

Performanţele obţinute de "BRD", în primele nouă luni ale acestui an, au fost peste media sectorului bancar, datorită reducerii cos-tului net cu riscul de credit, însă au fost sub performanţa perioadei similare a anului trecut, ca urmare a reducerii venitului net bancar, potrivit unei analize "Tradeville".

Bugetul din anul acesta al "BRD" pare uşor optimist, în lumina evoluţiilor globale recente, spun analiştii citaţi, iar în primele nouă luni ale anului este realizat în proporţie de 65,2%, în privinţa venitului net bancar şi de 71,7%, în privinţa profitului net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb