DUPĂ CUM A ANUNŢAT ZIARUL BURSA ÎN PREMIERĂ Sevil Shhaideh, fostul vicepremier urmărit penal, intră în boardul OMV Petrom

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 octombrie 2017

Sevil Shhaideh, fostul vicepremier urmărit penal, intră în boardul OMV Petrom

Gabriel Dumitraşcu: "Nominalizarea făcută de Ministerul Energiei îi descalifică profesional; Miza: 4000 euro/lună"

Florin Cîţu: "Cum poate să explice Tudose că unul dintre miniştrii pe care i-a dorit afară din guvernul său, pe motive «penale», este în prezent consilier de stat la cabinetul dânsului?"

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, precum şi ca membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, ca urmare a renunţării lui Mihai Busuioc la mandatul în funcţiile menţionate, potrivit unui raport transmis, vineri, de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Informaţia fusese publicată de ziarul "BURSA", în premieră cu două zile înainte. Atunci nici Sevil Shhaideh şi nici oficialii OMV Petrom nu ne-au confirmat sau infirmat informaţia.

Senatorul PNL Florin Cîţu, a comentat: "Asta nu ar fi nimic (n.r. numirea lui Sevil Shhaideh la OMV Petrom). Dar cum poate să explice Tudose, public, că unul dintre miniştrii pe care i-a dorit afară din guvernul său, pe motive «penale», Sevil Shhaideh, este în prezent consilier de stat la cabinetul dânsului. Asta mi se pare mai grav şi arată ce discurs mincinos are Tudose".

Recent, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, potrivit unei decizii a premierului Mihai Tudose, după ce a demisionat din funcţia de Ministru al Dezvoltării, în contextul anchetei DNA asupra sa, în dosarul Belina.

Fostul şef al privatizărilor din energie, Gabriel Dumitraşcu, spune că miza numirii lui Shhaideh în conducerea Petrom este de 4000 euro/lună. Domnul Dumitraşcu a comentat: "Dacă PSD a căutat cel mai specializat om al său în administrarea afacerilor energetice şi acesta a fost Shhaideh, atunci resursa umană PSD-istă are o mare problemă.

Dacă PSD nu a căutat şi a făcut nominalizarea doar pe criteriul obedienţei politice, atunci PSD are o mare problemă.

În orice situaţie, nominalizarea făcută de Ministerul Energiei îi descalifică profesional".

Ziarul "BURSA" a scris, la începutul lunii, că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut entităţilor din pieţele pe care le supraveghează - asigurări, pensii private şi piaţă de capital - rapoarte privind deţinerile unor suspecţi din dosarul Belina, unde sunt anchetate, printre alţii, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi vicepremierul Sevil Shhaideh. Se pare că ASF a acţionat la solicitarea DNA.

Conform DNA, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în adminis-trarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie.

Conform USR, Tel Drum este firma către care au fost închiriate părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel.

Potrivit OMV Petrom, Sevil Shhaideh a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, începând cu data aprobării numirii sale de către Consiliul de Supraveghere, respectiv 26 octombrie 2017, şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor.

Astfel, în boardul Petrom a fost cooptată o persoană cercetată nu numai de DNA, ci şi de ASF, supraveghetorul pieţei de capital.

Dar, compania nu oferă aceste informaţii în comunicatul său.

În schimb, OMV Petrom precizează că Sevil Shhaideh este licenţiată a Facultăţii de Planificare Economică şi Cibernetică din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi a obţinut o diplomă de master în Managementul Poiectelor de Afaceri la Universitatea Ovidius din Constanţa. Începând cu anul 2012 a deţinut mai multe funcţii în cadrul Guvernului României, precum secretar de stat şi ministru în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. este dovada certa ca prezenta unui urmarit penal in Consiliul Supraveghere OMV Petrom este o Normalität

    1. Poate că protectorii statului mafiot, de care vorbea căpitanul tău, ctitorul statului mafiot, urmăresc penal pe cine nu trebuie. Și pentru a fi mai pe înțelesul tău, poate că mafia însăși nu anchetează adevărații bandiți, abonați banul public și la profituri uriașe făcute cu OUG-uri, folosindu-se de teme politruce gen ciuma roșie pentru acoperirea acestui rapt.

      Zic și eu, nu-mi folosește la nimic descriere adevărului. Poate vouă v-ar putea fi de folos. :) 

      ar fi trebuit sa puna peun anonim,care s ar fi multumit si cu o jumatate de leafa.

      Așa ar fi trebuit. Întâmplarea face că a intervenitul unul cu 10 lefe.

      Care e legatura intre Comandant si Stoxx, Index care a fost manipulat????

      Comandatul tău a făcut legătura când a ctitorit statul mafiot, normalitatea la care te referi.

      Îngerii păzitori sunt prezentați plebei drept vulturi, iar hienele pozează în virgine.

      În cazul căpitanului tău e ușor de sesizat percepția urmare a halenei. 

    Oare ce a dat sau va da România/PSD/Dragnea în schimb ? Nu-i văd pe cei de la OMV făcându-se gratuit părtași cu un demisionar sau demisionat pe motiv de cercetare penală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb