ZIARUL BURSA

30 octombrie 2017
Ediţia din 18.09.2024
"Nimeni la BVB" Sobolewski a demisionat de la BVB

"Nimeni la BVB" Sobolewski a demisionat de la BVB

MAKEPiaţa de Capital / 30 octombrie 2017

Ludwik Sobolewski şi-a dat demisia.

Wow!

Vineri, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a afişat pe site textul unui "Raport curent":

"Bursa de Valori Bucureşti SA informează că, în data de 27 octombrie 2017, domnul Ludwik Sobolewski a notificat Societatea cu privire la demisia sa din calitatea de Director General al Societăţii".

Aş fi zis că este o glumă, dacă anunţul n-ar fi fost afişat pe site-ul unei societăţi listate la BVB, ea însăşi fiind însăşi BVB, care listează pe BVB însăşi (am pus doar trei de "însăşi", dar situaţia fiind circulară şi smintită, generează perpetuu "însăşi").

"Guvernul actual face ca România să nu fie atractivă pentru investitorii străini"

SIEGFRIED MUREŞAN: "Guvernul actual face ca România să nu fie atractivă pentru investitorii străini"

A consemnat RAMONA RADUPolitică / 30 octombrie 2017

Reporter: Cum vedeţi România în acest moment, atât din punct de vedere economic, cât şi politic?

Siegfried Mureşan: Cred că, în România, există, în momentul de faţă, un decalaj major între oameni, aşteptările acestora şi clasa politică. Am văzut acest decalaj, în prima parte a anului, imediat după Ordonanţa 13, când o clasă politică a dorit modificarea legilor justiţiei şi slăbirea luptei împotriva corupţiei a statului de drept, în propriul interes.

"Trebuie să aderăm la Zona Euro indiferent de obstacolele ridicate de Isărescu"

LUCIAN ISAR: "Trebuie să aderăm la Zona Euro indiferent de obstacolele ridicate de Isărescu"

A consemnat EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 30 octombrie 2017

Reporter: Guvernatorul Băncii Centrale a subliniat, joi, că ţara noastră are nevoie de un program naţional, sprijinit de toate partidele, pentru aderarea la Zona Euro, dar că acesta trebuie să fie unul ambiţios şi realist. La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că aderarea României la Zona Euro este un demers esenţial. Cum vedeţi dumneavoastră aderarea noastră la Zona Euro, în acest moment?

Lucian Isar: Analiza oportunităţii aderării la Euro trebuie realizată în funcţie de "materialul clientului" şi nu pe bază de abstracţiuni idealizate.

Sevil Shhaideh, fostul vicepremier urmărit penal, intră în boardul OMV Petrom

DUPĂ CUM A ANUNŢAT ZIARUL BURSA ÎN PREMIERĂ Sevil Shhaideh, fostul vicepremier urmărit penal, intră în boardul OMV Petrom

A.A.Piaţa de Capital / 30 octombrie 2017

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, precum şi ca membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, ca urmare a renunţării lui Mihai Busuioc la mandatul în funcţiile menţionate, potrivit unui raport transmis, vineri, de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Modificările fiscale - şi bune, şi rele

ANALIŞTII: Modificările fiscale - şi bune, şi rele

A.A.Macroeconomie / 30 octombrie 2017

Actualizare 10:34 Iancu Guda (AAFBR): Impozitul de 1% pe cifra de afaceri şi creşterea salariului minim vor avea un impact direct asupra a 90% dintre companii

Impozitul de 1% aplicat cifrei de afaceri pentru toate companiile cu venituri sub 1 milion euro, precum şi majorarea salariului minim la 1.900 lei vor avea un impact direct asupra a 90% dintre companiile active în ţara noastră, susţine Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) şi lector la Institutul Bancar Român (IBR).

-------------

Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, pentru unele pensii, pentru chirii, dobânzi, activităţi agricole, introducerea unei "contribuţii asigurătorii pentru muncă" de 2,25% pentru angajatori, majorarea nivelului salariului lunar brut în funcţie de care se acordă deducerea personală, reducerea cotei totale a contribuţiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25%, reducerea numărului contribuţiilor sociale de la 6 la 3, se numără printre măsurile fiscale, anunţate de Guvern.

Parlamentul catalan, dizolvat în mod oficial

Parlamentul catalan, dizolvat în mod oficial

A.A.Internaţional / 30 octombrie 2017

Actualizare 18:44 Oficiali belgieni nu-şi asumă ideea azilului politic pentru Puigdemont

Fostul premier catalan Carles Puigdemont ar putea primi azil politic în Belgia numai dacă ar exista "semnale clare de persecuţie" împotriva sa, a precizat luni comisarul general belgian pentru refugiaţi şi apatrizi, Dirk Van den Bulcke, după ce un membru al guvernului belgian a vorbit despre posibilitatea ca Puigdemont să primească protecţie în Belgia dacă fostul şef al executivului catalan ar risca să fie încarcerat pentru autoproclamarea independenţei Cataloniei, potrivit agenţiei EFE.

Actualizare 17:36 Parlamentul catalan a fost dizolvat în mod oficial astăzi, iar preşedinta instituţiei Carme Forcadell va conduce o comisie parlamentară de tranziţie până la alegerile regionale de la 21 decembrie, potrivit The Associated Press.

Actualizare 17:26 Puigdemont a părăsit Spania şi se afla într-un "loc discret şi sigur" la Bruxelles

Actualizare 15:17 Puigdemont, dar şi alţi foşti lideri ai Cataloniei se află la Bruxelles

Actualizare 14:11 Lideri separatişti catalani, acuzaţi de Procuratura Generală spaniolă de "rebeliune" şi "răzvrătire"

Actualizare 12:48 Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: "Situaţia românilor din Catalonia este urmărită cu maximă atenţie"

------

Mii de persoane au manifestat, duminică, la Barcelona, şi sâmbătă, la Madrid, pentru unitatea Spaniei şi împotriva declarării independenţei Cataloniei, proclamată, vineri, de Parlamentul regional.

Claudiu Cazacu, "XTB România": "Volatilitatea Bitcoin, în legătură cu posibila divizare a criptomonedei din noiembrie"

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 OCTOMBRIE - 26 OCTOMBRIE Claudiu Cazacu, "XTB România": "Volatilitatea Bitcoin, în legătură cu posibila divizare a criptomonedei din noiembrie"

ANDREI IACOMIInvestiţii Personale / 30 octombrie 2017

Cu o apreciere de 4,9% în raport cu euro, în ultima săptămână (intervalul 19 octombrie - 26 octombrie), rentabilitatea criptomonedei Bitcoin a devansat-o pe cea a activelor tradiţionale, care, în mare parte, au suferit deprecieri în perioada avută în vedere.

Accelerarea istoriei

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 30 octombrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Cu o jumătate de mileniu în urmă, pe 31 octombrie 1517, începea modernitatea. Un eveniment lipsit de însemnătatea, publicarea de către un călugăr augustin, profesor la o mică universitate germană, a unui text a fost transferat, prin intermediul politicii, într-un moment de cotitură. Un simplu protest care va schimba istoria europeană şi mondială. Dacă reacţiile celor implicaţi ar fi fost altele, istoria lumii ar fi avut alt curs.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OPINII Sindromul broaştei fierte

GHEORGHE PIPEREABănci-Asigurări / 30 octombrie 2017

Se zice că un savant nebun a făcut, prin 1890, următorul experiment: a luat o broască şi a aruncat-o într-o găleată de apă fierbinte; broasca a sărit rapid din găleată şi s-a salvat; savantul a luat apoi broasca şi a aruncat-o într-o găleată cu...

MACRO NEWSLETTER 30 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 30 Octombrie 2017

Internaţional / 30 octombrie 2017

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 3%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după o stagnare în luna anterioară.

Şocul democraţiei. La Otopeni!

VOCI Şocul democraţiei. La Otopeni!

LAURENŢIU MITRACHECompanii / 30 octombrie 2017 /

Statutul de principală poartă de intrare în România al Aeroportului Internaţional Bucureşti Otopeni "Henri Coandă" este justificat de milioanele de călători care vin şi pleacă.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo