Chimcomplex plăteşte 127 milioane de euro, pentru şase active din "Oltchim"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 octombrie 2017

Chimcomplex plăteşte 127 milioane de euro, pentru şase active din "Oltchim"

"Oltchim" a anunţat, vineri, că preţul din tranzacţia de vânzare a şase dintre cele nouă pachete de active, către Chimcomplex este de 127 milioane de euro, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, în contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim SA şi Dynamic Selling Group SRL, cu privire la Pachetul 6, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1.900.000 euro, potrivit companiei.

Săptămâna trecută, "Oltchim" a transmis că a semnat cu "Chimcomplex" Borzeşti contractul de vânzare de active pentru pachetele 1-5 şi parţial 7, iar "White Tiger Wealth Management" s-a retras din licitaţie. Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxialcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.

Astfel pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC.

Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor Societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători, a precizat compania.

Finalizarea procesului de vânzare se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Decizia de schimbare a metodei de privatizare a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru "Oltchim" şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figura în planul de reorganizare, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).

Cifra de afaceri obţinută de Oltchim în primul semestru al acestui an a fost de 105,8 milioane euro (480 milioane lei) reprezentând o creştere de 2,21 ori faţă de cea obţinută în semestrul I 2013 (momentul intrării societăţii în insolvenţă), potrivit unui raport curent transmis BVB.

De asemenea, rezultatul net în semestrul I 2017 a înregistrat o evoluţie ascendentă comparativ cu cel din semestrul I 2013, respectiv de la o pierdere de 33,6 milioane euro la profit de 6,1 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. deci creditorii capata €130mn in loc de €300mn pe active. datoriil;e sunt de €800mn din care €200mn garantate. Cine misca actiunile astea? nu am treaba cu piata, dar ma mira aspectul...

    Ce se va intampla cu actionarii fostului OLTCHIM SA, care isi vad pierdute sumele investite in actiuni ale foste societati, avand in vedere ca actiunile respective au in prezent valoarea zero, societatea respectiva nemaiexistand? De ce nu se opresc de la tranzactionare si de ce nu sunt informati investitorii cu situatia acestor actiuni? Ce despagubiri vor primi, avand in vedere sumele imense pe care le datoreaza fostul Otchim altor numerosi creditori?

    1. Daca suma de tranzactie va ramane cel propus OLT nu se va vinde. Creditorii vor primii o parte din banii pe care-i asteapta de la vanzare. Creditorii nu vor fi deacord si tranzactia nu va avea loc. OLT trebuie sa iasa din insolventa si printr-un menegiment corect sa faca bani atat pentru creditori cat si pentru oamenii care de o viata lucreazala combinat si nu in ultimul rand si pentru actiornarii acestei companii mari sau mai mici...

      Chimcomplex va fi cumparat intr-un an de Oltchim! Hahahahahhahaha....

      In insolventa creditorii fac legea! Daca primesc toti banii atunci ok... daca nu, nu se vinde nimic. ....

      Esti sigur sigur, bagi manutele in foc?

      Vezi ca rezultatele de acum sunt conjucturale/// pana se redeschid fabricile ce isi schimba acum tehnologia. 

      Oricum, eu pariez pe Chimcomplex.

      Iar actiunile Chimcomplex se vor duce in 4 lei lejer.  

      Statul roman ar fi fost in stare sa vanda si Hidroelectrica pe bucati dupa ce a adus-o in stare de insolventa.

      Si unde este astazi ?

      Cred ca pentru creditori si nu numai, este o lectie buna. 

      Care schimba tehnologia

      Inovyn (Zandvliet); Inovyn (Stenungsund); Inovyn (Martorell); AkzoNobel/Evonik (Ibbenbüren); Evonik (Lülsdorf); Borsodchem (Kazincbarcika); Hydrochem Italia (Pieve Vergonte); Ercros (Flix); Electroquimica Onubense (Huelva/Palos);

      Lista e lunga. Trec de la mercur la alta tehnologie mai putin poluanta.

      E directiva de la UE. Cu deadline Decembrie 2017 cand trebuie sa inchida sau sa isi schimbe tehnologia.Astea de mai sus sunt in plin proces de retehnologizare si vor reporni acum sau in lunile urmatoare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb