DUPĂ GREVĂ, Creşteri salariale şi program normal de lucru la "Oil Terminal"

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 martie 2012

Creşteri salariale şi program normal de lucru la "Oil Terminal"

Salariaţii companiei "Oil Terminal" Constanţa au obţinut, vineri, o creştere salarială cu 3,4%, iar programul de lucru va reveni la normal, la o durată de cinci zile pe săptămână, după ce fusese diminuat la patru zile. Modificările au survenit în urma unei greve de cinci zile a angajaţilor.

Măsurile au fost aprobate în urma discuţiei de vineri dintre conducere şi sindicat.

Silviu Wagner, directorul general "Oil Terminal", ne-a declarat: "Angajaţii au obţinut în urma dis­cuţiei de vineri majorările salariale cerute, iar în primul consiliu de administraţie, ce va avea loc miercuri, 21 martie, se va discuta revenirea la programul de lucru de cinci zile pe săptămână. Programul l-am redus, iniţial, pentru a putea echilibra balanţa de plăţi afectată cu 2,9 milioane lei, în primele trei luni ale acestui an. În ceea ce priveşte valoarea pierderilor înregis­trate de companie în cele cinci zile de grevă de săptămâna trecută, mi-e greu încă să dau o cifră, dar cu siguranţă sunt semnificative".

700 dintre cei aproximativ 1200 de angajaţi au semnat participarea la greva de săptămâna trecută, însă un număr mai mic de salariaţi au luat parte efectiv la proteste, potrivit lui Aurel Gheorghe, liderului sindicatului "Oil Terminal". Conform domniei sale, lucrul s-a des­făşurat normal în secţiile considerate strategice.

De "Ziua Păcălelii" se majorează salariile

În perioada 15 februarie - 1 mai 2012, salariaţii de la "Oil Terminal" trebuiau să lucreze doar patru zile pe săptămână conform unei decizii luate de conducerea societăţii, însă după discuţia ce va avea loc pe 21 martie, programul ar trebui să revină la cinci zile, începând cel mai probabil cu 1 aprilie, ne-a mai declarat reprezentantul sindicatului. Domnia sa ne-a precizat de asemenea că începând cu aceeaşi dată vor fi aplicate şi măririle salariale.

Conducerea companiei a încercat să suspende greva prin acţiunea în instanţă a sindicatului sub motivul că greva declanşată este ilegală. Verdictul judecătorilor a fost însă în favoarea sindicaliştilor.

De vineri după-amiază, imediat după discuţie, angajaţii au încetat protestele, urmând ca de astăzi să revină la lucru, potrivit liderului de sindicat.

"Oil Terminal SA Constanţa" ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre fiind cel mai mare operator pe mare, specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului.

Compania Oil Terminal a raportat pentru anul 2011 un profit net de 360.404 lei, de 6,2 ori mai mic faţă de cel din 2010. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei - 59,62% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea deţine 10% din capitalul social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb