DUPĂ LISTAREA PE NASDAQ PROGRAMATĂ PENTRU 18 MAI, "Facebook" ar putea fi tranzacţionat şi la Bucureşti, prin "Tradeville"

ALEXANDRU CIOBANU, VLAD F. DUMEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 mai 2012

Investitorii locali ar putea cumpăra acţiuni ale reţelei de socializare "Facebook", chiar la Bucureşti, desigur, după ce ele vor fi listate în America.

Casa de brokeraj "Tradeville", care a adus recent zece companii americane la tranzacţionare pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti, se gândeşte şi la "Facebook".

Valentin Cismaru, director general adjunct al "Tradeville", a declarat: "După intrarea pe piaţa de tranzacţionare a ultimelor cinci companii americane, ne vom îndrepta atenţia şi către Facebook".

Domnia sa a mai adăugat că nu exclude nici aducerea pe piaţa bucureşteană a unor titluri din Asia.

Oferta publică iniţială (IPO) Facebook va avea loc pe 18 mai, pe Nas-daq, potrivit unui raport publicat, menţionează New York Daily News.

Începând de ieri, Mark Zuckerberg a început o serie de întâlniri cu viitori investitori instituţionali, menite să suscite interesul în activele companiei.

În primul trimestru, venitul net al Facebook a scăzut 12%, pe fondul cheltuielilor în creştere, deşi venitul s-a majorat enorm, şi el. Astfel, venitul net, la 31 martie, a scăzut la 205 milioane dolari, faţă de 233 milioane de dolari, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, venitul net atribuit acţionarilor a scăzut la 137 milioane de dolari faţă de 153 milioane de dolari, ceea ce reprezintă venituri de 9 cenţi/acţiune, în primul trimestru al anului curent, faţă de 11 cenţi/acţiune, T1 2011. Veniturile totale au însumat 1,06 miliarde de dolari, o creştere de 45%.

Facebook doreşte să facă acţiunile sale accesibile tuturor, potrivit revizuirii prospectului, unde Facebook a adăugat ETrade, o firmă de tranzacţii online low-cost, pe lista sa de subscriitori, acum ajunsă la 33, relatează KJCT8.

"Singurul motiv pentru care Facebook ar autoriza ETrade drept subscriitor este pentru că doreşte distribuţie largă, de retail, a IPO-ului său", a afirmat Scott Sweet, senior partner management la IPO Boutique.

Astfel, acţiunile ce se vor tranzacţiona între 28 şi 35 de dolari vor putea fi cumpărate şi de pe platforma ETrade, ce are 2,8 milioane de conturi de brokeraj.

Potrivit The Atlantic Wire, Warren Buffet, împreună cu partenerul său de afaceri, Charlie Munger, nu vor investi în Facebook, Buffet precizând că nu investeşte niciodată într-o ofertă publică, deoarece ideea de ceva ce este oferit cu comisioane semnificative, tot felul de publicitate, un timp ales de emisiune de către vânzător, ca fiind drept cea mai bună investiţie pe care o poate face, i se pare imposibil matematic.

Facebook a primit o recomandare de cumpărare de la Wedbush Securities şi un preţ ţintă de 44 de dolari, primul său rating de la anunţarea preţului acţiunilor ce vor fi vândute în cadrul IPO, potrivit San Francisco Chronicle.

Brokerul de pe Nasdaq Steve Grasso consideră că recentele declinuri ale acţiunilor Apple şi Google, precum şi a altor acţiuni ale companiilor de Internet sunt datorită interesului crescând pentru IPO-ul Facebook, relatează CNBC, adăugând că valoarea activelor s-ar putea dubla în urma acestui interes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb