DUPĂ MODELUL ERSTE - BCR Volksbank România va fi deţinută de un vehicul al Volksbank AG

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 septembrie 2011

Volksbank România va fi deţinută de un vehicul al Volksbank AG

Volksbank România va fi scoasă în această lună din participaţiile Voksbank International (VBI), urmând să fie deţinută de un vehicul special al Volksbank AG, după modelul practicat de Erste Bank în cazul BCR, au declarat surse din piaţa bancară, citate de Mediafax.

Oficialii băncii au confirmat informaţia.

"Va fi un vehicul cu o structură a acţionariatului identică celei de la Volksbank International şi nu va fi acţionar doar Volksbank AG. Transferul este aşteptat să se rea­lizeze până la sfârşitul lui septembrie", a declarat Johann Lurf, preşedinte al Volksbank România.

Filiala din România a Volksbank a fost exclusă din tranzacţia prin care Sberbank, cea mai mare instituţie de credit din Rusia, va prelua diviziile grupului austriac din Europa Centrală şi de Est, aflate sub umbrela Volksbank International.

Potrivit celor mai recente informaţii, Sberbank a convenit achiziţia VBI, divizia est-europeană a băncii austriece Volksbank, pentru 585 milioane euro, nivelul minim al intervalului de preţ prevăzut în acordul preliminar din iulie.

Volksbank are o participaţie de 51% la VBI, în timp ce Banque Populaire Caisse d"Epargne din Franţa şi DZ Bank şi WGZ Bank din Germania deţin fiecare 24,5% din titluri.

VBI înglobează în prezent operaţiunile Volksbank din afara Austriei, din România, Cehia, Ungaria, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina şi Bosnia şi Herţegovina.

Divizia din România are cea mai mare pondere în activele companiei, de 4,7 miliarde euro la sfârşitul lunii martie, fiind urmată de Cehia (2 miliarde euro), Ungaria (2 miliarde euro) şi Slovacia (1,4 miliarde euro).

La sfârşitul anului 2009, grupul austriac Erste a interpus în relaţia sa de acţionar majoritar al BCR, două vehicule cu statut juridic de SRL înfiinţate în acest scop în Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH şi EGB Ceps Holding GmbH.

EGB Ceps Holding GmbH deţine 69,4059% din acţiunile BCR, fiind deţinută la rândul său de EGB Ceps Beteiligungen GmbH, societate aflată integral în proprietatea Erste Group Bank AG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb