DUPĂ PIERDEREA DIN PRIMA JUMĂTATE A LUI 2021 Electromagnetica - profit de 17,9 milioane lei, în primele şase luni din 2022

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 august 2022

Electromagnetica - profit de 17,9 milioane lei, în primele şase luni din 2022

Scădere cu 48% a cifrei de afaceri, în primul rând ca urmare a reducerii activităţii de furnizare a energiei electrice

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica (ELMA) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 17,9 milioane de lei, faţă de o pierdere de 17,9 milioane de lei în prima jumătate din 2021, după cum se arată în raportul publicat ieri de emitent pe propriul site.

Veniturile companiei s-au ridicat la 109,6 milioane de lei, aproape jumătate faţă de cele din intervalul ianuarie-iunie 2021, de 210,8 milioane de lei. "Cifra de afaceri a societăţii în perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2022 a scăzut cu 48% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut ca urmare, în primul rând, a reducerii activităţii de furnizare energie electrică", se arată în raportul Electromagnetica.

În prima parte a anului, peste jumătate din producţia Electromagnetica (53,8%) a fost reprezentată de corpuri de iluminat cu LED şi staţii de încărcare, în timp ce echipamentele de aparataj electric au reprezentat 15,2%, conform companiei.

Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele utilizate s-au ridicat la 63,8 milioane de lei, cu mult sub cele din prima jumătate a anului, de 198,1 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu angajaţii au urcat de la 15,8 milioane de lei în primele şase luni ale lui 2021, la 17,4 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2021.

Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930, fiind listată în prezent pe Segmentul Principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la categoria Premium. Compania îşi desfăşoară activitatea în mai multe domenii, cele mai importante fiind: producerea de sisteme de iluminat cu LED, scule şi matrite; închiriere de spaţii pentru birouri, spaţii industriale, terenuri şi furnizare de utilităţi; activitatea de furnizare energie electrică; activitatea de producţie de energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere).

Principalii acţionari ai societăţii sunt SIF Oltenia, cu 27% din acţiuni şi Asociaţia PAS Electromagnetica, ce deţine 24% din capitalul companiei. Evaluarea bursieră a Electromagnetica se ridică la circa 88 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Au raportat foarte bine si cred ca si urmatoarele vor fi bune. De ieri ar reintrat ca actionar.

    1. De ce nu mai produce energie electrica ?

      Unde scrie in articol ca nu produce? Produce....dar distribuie mai putin

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb