DUPĂ PRELUAREA MEI, Guy Barker, Palmer Capital: "Nu ne aşteptăm la schimbări importante în strategia MEI- Roemenie en Bulgarije Fonds"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 martie 2012

"Strategia fondului MEI Roemenie en Bulgarije este descrisă clar în prospect şi trebuie să fim conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de investitori atunci când facem comentarii publice pe acest subiect", ne-a spus domnul Guy Barker.

"Strategia fondului MEI Roemenie en Bulgarije este descrisă clar în prospect şi trebuie să fim conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de investitori atunci când facem comentarii publice pe acest subiect", ne-a spus domnul Guy Barker.

Strategia fondului de inves-tiţii "MEI - Roemenie en Bulgarije Fonds" nu se va schimba semnificativ, du-pă ce "Palmer Capital" a preluat societatea olandeză de administrare "Middle Europe Investments NV" (n.r. care gestionează fondul dedicat României şi Bulgariei), ne-a declarat Guy Barker, Director pentru Europa al Palmer Capital.

Guy Barker ne-a spus: "Nu ne aşteptăm la schimbări importante în strategia MEI - Roemenie en Bulgarije Fonds".

Domnia sa a adăugat: "Modificări minore în deţinerile de portofoliu nu sunt neobişnuite şi a aloca şi realoca activele din portofoliu în func-ţie de argumente specifice de piaţă sau industrie, spre exemplu pentru a creşte lichiditatea întregului portofoliu, este ceva obişnuit pentru un fond listat".

Potrivit lui Guy Barker, Palmer Capital a achiziţionat MEI în special pentru a-şi extinde prezenţa în Europa Centală şi de Est: "Acest lucru înseamnă cu certitudine continuarea prezenţei fondului MEI - Roemenie en Bulgarije pe piaţa din România (asemeni şi celorlalte fonduri pe care le administrăm pe piaţa locală) şi, astfel, o prezenţă mult mai vizibilă a fondurilor imobiliare pe care le administrăm.

Palmer Capital poate, acum, să-şi folosească aptitudinile de administrare în imobiliare în Româ-nia în colaborare cu echipa MEI de la Cluj".

Pe parcursul acestui an, "MEI Roemenie en Bulgarije" a raportat, pe bursă, o serie de vânzări de acţiuni ale companiilor "cheie" din portofoliul său, precum "Rompetrol Well Services", "Prospecţiuni" sau "Condmag".

La finalul lunii ianuarie, "MEI Roemenie en Bulgarije" deţinea active de 11,5 milioane euro, 75,8% din portofoliu fiind pe piaţa noastră.

"Strategia fondului MEI Roemenie en Bulgarije este descrisă clar în pros-pect şi trebuie să fim conştienţi de res-ponsabilitatea noastră faţă de investitori atunci când facem comentarii publice pe acest subiect", ne-a mai spus domnul Barker.

Cu toate acestea, în general, domnia sa are o opinie pozitivă asupra perspectivelor pieţei româ-neşti comparativ cu alte economii din regiune.

Palmer Capital, fondată în 1992, este o companie privată cu sediul în Londra şi München specializată în investiţii şi în finanţarea proprietăţilor în care, prin management, se poate adăuga valoare, potrivit comunicatului de presă transmis săptămâna trecută.

La finalul lunii ianuarie, "MEI Roemenie en Bulgarije" deţinea active de 11,5 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb