DUPĂ PRIMELE TREI LUNI SSIF Broker, pierdere de 23.375 lei

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2013

Grigore Chiş, directorul general SSIF Broker

Grigore Chiş, directorul general SSIF Broker

Cifra de afaceri a societăţii a avansat cu peste 18,5%, ajungând la 999,568 lei

SSIF Broker (simbol BRK) a înregistrat o pierdere de 23.375 lei, în primul trimestru al acestui an, faţă de un profit de 4,2 milioane lei în perioada similară din 2012, potrivit unui raport al companiei.

Cifra de afaceri a societăţii a însumat 999,568 lei, avansând cu peste 18,5% în primul trimestru din acest an faţă de intervalul similar din 2012, pe fondul creşterii volumului de tranzacţii realizate de clienţi pe pieţele externe.

Potrivit raportului, comisioanele din tranzacţiile intermediate de SSIF Broker pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au rămas relativ constante.

"Îmbunătăţirea climatului macroeconomic global, atenuarea temerilor privind impactul prăpastiei fiscale asupra economiei americane şi noile programe de stimulare monetară ale băncilor centrale din întreaga lume au determinat o creştere a apetitului la risc şi au susţinut o evoluţie pozitivă a pieţelor financiare internaţionale în trimestrul I, cu toate că pieţele emergente şi cele din regiune au subperformat vizibil în această perioadă", se mai arată în raport.

În primul trimestrul din 2013, venitul net din serviciile de brokeraj prestate de SSIF Broker s-a ridicat la 1,12 milioane lei, în urcare cu 45,3% faţă de nivelul înregistrat în intervalul similar din 2012, în contextul creşterii venitului net din comisioane aferent tranzacţiilor intermediate pe pieţele locale şi pe bursele externe, precum şi datorită îmbunătăţirii rezultatelor din operaţiunile de market-making şi din tranzacţionarea produselor structurate emise de SSIF Broker, indică raportul citat.

Veniturile din comisioane aferente tranzacţiilor intermediate la BVB s-au menţinut relativ constant faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile din comisioane aferente tranzacţiilor intermediate pe pieţele externe au înregistrat un salt de aproximativ 4,6 ori şi au imprimat o dinamică ascendentă a veniturilor nete din comisioane, potrivit informării SSIF Broker.

"Principalele achiziţii realizate în trimestrul I al acestui an au vizat acţiunile cotate din cadrul sectorului financiar-bancar, expunerea pe acest sector crescând la 51% de la 44% la finele anului 2012, aceste tranzacţii fiind motivate atât de perspectivele favorabile pe termen scurt ale sectorului pe fondul programelor de stimulare monetară promovate de băncile centrale la nivel mondial, precum şi datorită randamentelor atractive privind dividendele ce vor fi acordate în 2013", se mai arată în raport.

Valoarea totală a portofoliului de acţiuni deţinut de SSIF Broker la finele primului trimestru al acestui an se cifrează la 57,76 milioane lei, în creştere cu 13,1% faţă de sfârşitul anului trecut, şi cu 2% peste valoarea înregistrată după primele trei luni din 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb