După Statele Unite, şi Israelul decide să se retragă din UNESCO

M.I.
Internaţional / 14 octombrie 2017

După Statele Unite, şi Israelul decide să se retragă din UNESCO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că Israelul se pregăteşte să se retragă din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), la câteva ore după ce SUA au făcut un anunţ similar, transmite Reuters.

Şeful executivului israelian a calificat drept "curajoasă şi morală" decizia Statelor Unite de a părăsi UNESCO, potrivit Agerpres.

La rândul său, ambasadorul israelian al ONU, Danny Danon, a salutat hotărârea SUA de a se retrage din UNESCO.

Danon a menţionat într-un comunicat: "Intrăm într-o nouă eră la Naţiunile Unite - una în care, atunci când se practică discriminarea contra Israelului, trebuie să se plătească preţul. UNESCO a devenit un câmp de luptă pentru a denigra Israelul, neglijându-i rolul şi afirmaţiile veritabile. Decizia luată astăzi (de SUA) marchează un punct de cotitură pentru UNESCO: rezoluţiile absurde şi ruşinoase adoptate de această organizaţie contra Israelului au consecinţe".

Statele Unite ale Americii au anunţat joi oficial decizia de a se retrage din UNESCO, dorind să rămână în cadrul acestei organizaţii doar cu statutul de "observator".

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat într-un comunicat faptul că directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, a fost notificată oficial cu privire la decizia luată de SUA, ce va deveni efectivă pe data de 31 decembrie 2018. Statele Unite şi-au suspendat încă din anul 2011 contribuţia financiară la bugetul UNESCO, pentru a protesta faţă de primirea Palestinei ca membru cu drepturi depline în această organizaţie.

În comunicatul emis joi de către Departamentul de Stat, retragerea SUA este motivată prin "nevoia unei reforme fundamentale în cadrul organizaţiei" şi este deplâns totodată faptul că, în opinia Washingtonului, în interiorul UNESCO se manifestă continuu poziţii anti-Israel.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb