Dyson lansează un plan de investiţii de 2,75 miliarde de lire sterline

S.B.
Companii #Construcţii / 3 mai 2023

Dyson lansează un plan de investiţii de 2,75 miliarde de lire sterline

Dyson a anunţat astăzi o accelerare a capacităţilor sale internaţionale de producţie avansată şi a activităţii de cercetare şi dezvoltare la nivel mondial, cu o fabrică de baterii de ultimă generaţie în Singapore şi noi campusuri de cercetare şi dezvoltare în Filipine şi în Regatul Unit.

Cele trei investiţii majore reflectă amploarea ambiţiilor internaţionale ale Dyson, bazându-se pe cele mai bune talente în inginerie pe care le poate oferi lumea.

"Software-ul, conectivitatea, inteligenţa artificială şi noile baterii tehnologice brevetate vor alimenta următoarea generaţie de tehnologie Dyson. La fel ca investiţiile noastre pe termen lung în tehnologia de vârf a motoarelor electrice digitale, tehnologia de ultimă generaţie a bateriilor Dyson va duce la o schimbare majoră în ceea ce priveşte performanţa şi durabilitatea aparatelor Dyson, " a explicat James Dyson, Fondator Dyson.

Singapore

Singapore, locul unde se află sediul central global al companiei Dyson, a fost ales ca sediu pentru prima fabrică de baterii cu o nouă tehnologie proprie. Clădirea va fi finalizată în acest an şi va deveni complet operaţională până în 2025, producând elemente de baterii Dyson cu tehnologie proprie pentru produsele Dyson nou dezvoltate.

Este cea mai importantă investiţie în producţie avansată din istoria Dyson şi are o suprafaţă egală cu 53 de terenuri de baschet. Noua fabrică de ultimă generaţie a Dyson este situată în Tuas, în vestul oraşului Singapore.

Dyson a iniţiat programul său intern de producţie de baterii în urmă cu mai bine de zece ani, pentru a crea baterii mai mici, mai uşoare, mai durabile şi mai dense din punct de vedere energetic. Echipele de cercetare au lucrat la nivel global la o baterie cu o nouă tehnologie proprie, care utilizează materiale şi procese noi şi este asamblată într-un mediu digital şi inteligent.

Directorul executiv al Dyson, Roland Krueger, a declarat: "Ne concentrăm pe dezvoltarea unor produse Dyson complet noi şi inovatoare, folosind tehnologii ştiinţifice de vârf. Extinderea producţiei noastre avansate din Singapore va permite Dyson să aducă pe piaţă o tehnologie de baterii complet nouă. Inginerii şi oamenii de ştiinţă foarte calificaţi din Singapore, precum şi guvernul care sprijină producţia în cadrul Industriei 4.0, fac din această ţară locul perfect pentru o companie de înaltă tehnologie precum Dyson."

Filipine

Un nou centru tehnologic din Filipine, reprezentând o investiţie de 166 de milioane de lire sterline, ce se va întinde pe o suprafaţă egală cu 92 de terenuri de baschet şi va reuni sub acelaşi sediu capacităţile de cercetare, dezvoltare şi producţie avansată de motoare ale Dyson.

Noul campus din Sto. Tomas, Batangas, este considerat a fi una dintre cele mai mari investiţii şi unul dintre cele mai avansate centre de producţie tehnologică din ţară şi subliniază importanţa în creştere a statului Filipine în obiectivele globale ale Dyson. Ca parte a investiţiei, Dyson îşi propune să angajeze iniţial încă 400 de ingineri şi peste 50 de ingineri absolvenţi care se vor alătura echipei în cursul acestui an.

Printre altele, echipele de cercetare şi dezvoltare din Filipine se vor axa pe software, inteligenţă artificială, robotică, dinamica fluidelor şi hardware electronic. Aceste domenii de expertiză sunt esenţiale pentru produsele de înaltă performanţă ale Dyson, de la tehnologiile robotice la tehnologiile de îmbunătăţire a aerului şi produsele de înfrumuseţare, cum ar fi uscătorul de păr Dyson Supersonic, care sunt din ce în ce mai mult activate de software, senzori şi conectivitate. Aplicaţia MyDyson oferă deja consumatorilor date în direct despre calitatea aerului şi despre mediul înconjurător, iar prin intermediul senzorilor, al inteligenţei artificiale şi al conectivităţii, inginerii Dyson pot adăuga şi mai multe funcţionalităţi şi utilităţi pe parcursul duratei de viaţă a produselor şi pot oferi consiliere şi asistenţă personalizată.

Programat să fie operaţional în prima jumătate a anului 2024, campusul va merge pe urmele celorlalte spaţii inovatoare ale Dyson la nivel global, care pun accentul pe bunăstarea echipei Dyson. Arhitectura campusului va acorda o importanţă mai mare calităţii aerului, luminii naturale şi spaţiilor verzi pentru a sprijini colaborarea şi generarea de idei noi. Campusul include zone de recreere şi sport, precum şi laboratoare şi birouri. Pentru Dyson, noile facilităţi de ultimă generaţie sunt cele mai importante de acest tip din Filipine.

Regatul Unit al Marii Britanii

În plus, Dyson dezvăluie astăzi planurile pentru o investiţie de 100 de milioane de lire sterline într-un nou centru tehnologic important în Bristol, Marea Britanie, care va găzdui sute de ingineri de software şi inteligenţă artificială care vor lucra la o gamă de produse a cărei dezvoltare se va întinde pe o perioadă de 10 ani, precum şi echipele comerciale şi de comerţ electronic ale companiei tehnologice globale pentru Marea Britanie şi Irlanda.

Situat vizavi de Castle Park, în inima oraşului, noul centru reprezintă o nouă investiţie majoră a companiei în Marea Britanie, după ce anul trecut a fost anunţat un centru de robotică în campusul său de la Hullavington Airfield din Wiltshire, unde Dyson a restaurat hangarele RAF şi le-a transformat în laboratoare de cercetare şi dezvoltare axate pe produse de îmbrăcăminte şi robotică. Angajamentul faţă de Bristol reflectă poziţia oraşului ca centru internaţional pentru competenţe software şi digitale şi va stimula recrutarea celor mai bine calificate persoane din Marea Britanie şi din întreaga lume.

Referindu-se la noua clădire, Jake Dyson, inginerul-şef al Dyson, a declarat "Pentru noi, senzorii, aplicaţiile şi conectivitatea înseamnă mai mult decât simpla adăugare a unei funcţii. Ei transformă modul în care ne sprijinim clienţii şi evaluăm în mod autonom modul în care putem îmbunătăţi performanţa unui produs pe parcursul duratei sale de viaţă pentru a ne asigura că acesta este la randament maxim. Avem obiective ambiţioase şi vom angaja un număr tot mai mare de ingineri de software, inteligenţă artificială şi conectivitate, ca parte a unei echipe globale în creştere. Noul centru tehnologic Dyson din Bristol va fi un centru vital care va contribui la viitorul conectat al Dyson."

Noul centru tehnologic, care va fi construit ca parte a reamenajării durabile a unei clădiri din apropierea podului Bristol, va întări prezenţa Dyson în Marea Britanie, alături de campusurile Malmesbury şi Hullavington şi birourile din Londra, care, împreună, angajează peste 3 500 de persoane implicate în cercetare şi dezvoltare în Marea Britanie şi unde Dyson a investit 1,4 miliarde de lire sterline în cercetare şi dezvoltare în ultimul deceniu. Campusul Malmesbury găzduieşte, de asemenea, Institutul Dyson, unde 160 de studenţi studiază pentru o diplomă de inginer BEng fără taxe de şcolarizare, în timp ce primesc un salariu în cadrul companiei şi lucrează la proiecte reale din prima zi. Noul Centru Dyson Technology din Bristol va contribui la viitorul conectat al Dyson, dezvoltând aplicaţii şi funcţii conectate ale produselor Dyson.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb