E nevoie de muncitori calificaţi. Universitatea "Dunărea de Jos" dezvoltă o extensiune la Focşani

Ana Felea
Miscellanea / 21 iunie 2020

E nevoie de muncitori calificaţi. Universitatea "Dunărea de Jos" dezvoltă o extensiune la Focşani

Odată cu criza provocată de coronavirus, nevoia de muncitori calificaţi precum şi de recalificarea forţei de muncă aflată pe piaţă muncii, cum ar fi cazul profesorilor care au fost nevoiţi să se adapteze rapid predării exclusiv online, se simte din ce în ce mai mult. Un pas spre rezolvarea acestei probleme majore de piaţa muncii din România a fost făcut în municipiul Focşani.

Primăria Focşani, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Vrancea au demarat procedurile pentru semnarea unui acord de parteneriat în baza căruia la nivelul municipiului Focşani să fie dezvoltată o extensiune a Universităţii care să suplinească nevoia de specializare pentru populaţia din judeţul Vrancea.

"Vrem să reluăm practic nişte legături mai vechi cu centrele universitare şi, iată, am apreciat foarte mult deschiderea Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi în acest sens . Încă de anul trecut, Universitatea şi-a exprimat intenţia de a dezvolta un parteneriat cu municipalitatea noastră pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se specializeze în diverse domenii să poată să o facă chiar acasă la ei. Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi este cea mai mare din Sud-Estul României. Nevoia de perfecţionare şi de forţă de muncă specializată este foarte mare, iar mediul de afaceri suferă în această perioadă din cauza lipsei forţei de muncă specializată", a declarat primarul municipiului Focşani, domnul Cristi Valentin Misăilă într-o conferinţă de presă comună, la care au participat rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu şi inspectorul şcolar general a ISJ Vrancea, profesorul Dorin Cristea.

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a ţinut să puncteze faptul că această extensiune va veni în întâmpinarea elevilor care doresc să se specializeze în diverse domenii, dar şi mediului de afaceri, care doreşte să-şi specializeze personalul pe care îl are deja.

"La nivelul Universităţii noastre avem o legătură foarte strânsă cu instituţiile administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi cu mediul de afaceri. Am găsit deschidere la Primăria Focşani şi cred că în maxim două săptămâni vom defini direcţii prioritare pentru ambele instituţii. Vrem să derulăm împreună proiecte pe termen mediu şi lung, vrem să dezvoltăm unele specializări care să ţină cont de nevoile judeţului Vrancea. Ne gândim chiar la posibilitatea deschiderii unei extensiuni a universităţii la Focşani, dacă vor fi cereri pe termen mediu şi lung. Extensiunea aceasta va trebui să respecte normele minime de calitate. Intenţia noastră este să identificăm un număr de specialişti din Focşani care să predea la această extensiune, iar pe ceilalţi să îi aducem de la Galaţi. În tot acest demers ne vom bucura de sprijinul total al ISJ Vrancea. Noi practic trebuie să asigurăm continuitate elevilor de liceu, care doresc să meargă mai departe şi să urmeze studii superioare. Noi vrem să le demonstrăm că suntem gata să-i primim, că putem să le oferim condiţii la fel de bune ca alte universităţi de top din România, că au la dipoziţie personal calificat, burse, se pot implica în alte activităţi paralele, pot participa la schimburi de experienţă cu studenţi din alte ţări, din cele peste 100 de universităţi partenere", a declarat rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

Inspectorul şcolar general, profesorul Dorin Cristea, şi-a manifestat, la rândul lui, bucuria că Universitatea a venit la Focşani pentru a crea mediul propice pentru ca elevii să nu mai plece în alte centre universitare decât în condiţiile unor pregătiri în laboratoare sau practice.

"Mă bucur că oraşul nostru oferă un mediu prielnic universitar. În plus, ar fi un lucru extraordinar dacă universitatea ne-ar oferi şi posibilitatea perfecţionării cadrelor didactice. Nu putem să lăsam acest segment neexploatat", a spus domnul profesor dorin Cristea, inspector şcolar general.

Răspunsul la această problemă a venit imediat din partea domnului rector: "Avem un departament care funcţionează foarte bine, care se numeşte Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic şi care are un număr mare de studenţi. În baza acordului pe care-l vom semna putem să invităm, în sistem modular, la Galaţi pentru studiu, sau să aducem noi profesori la Focşani".

În acest moment, din numărul total al studenţilor de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, aproximativ 7-8% provin din judeţul Vrancea, dar există condiţii pentru a primi chiar mai mulţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb