Early Game intră în domeniul biotech cu o investiţie pre-seed în The Cat Health Company

F.D.
Companii / 3 septembrie

Early Game intră în domeniul biotech cu o investiţie pre-seed în The Cat Health Company

Early Game a condus recent runda de investiţii pre-seed în valoare totală de 500.000 de euro, a startup-ului The Cat Health Company (TCHC), o companie biotech fondată de Alex Vodă şi Alex Băciţa, doi cercetători specializaţi în domeniul longevităţii. Mai mulţi angel investors s-au alăturat rundei, iar DLA Piper a asigurat asistenţa juridică pe parcursul tranzacţiei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În industria farmaceutică, cercetarea in silico este în plină dezvoltare şi va avea un impact deosebit în acest domeniu. Acest mod de abordare, bazat pe modele informatice, permite, la nivel de cercetare, explorarea rapidă a unor vaste baze de date cu medicamente, disponibile la nivel global, şi anticipează modul în care acestea interacţionează cu moleculele organismului-ţintă. Astfel se pot dezvolta mai rapid şi mai rentabil noi medicamente, iar progresul în domeniul medical este accelerat.

În acest context, încep să apară tot mai multe utilizări comerciale iar această evoluţie este alimentată de trei factori cheie: creşterea exponenţială a volumului de date biologice, puterea imensă de procesare a computerelor moderne şi dezvoltarea de noi algoritmi puternici.

Echipa TCHC are capacitatea de a valorifica la maximum aceste tendinţe pentru de a dezvolta tratamente noi, funcţionale. CEO-ul companiei este doctor în Medicină Moleculară şi Celulară la Oxford şi a publicat lucrări despre noi algoritmi de calcul, iar COO-ul a fost Senior Scientist la Charles River Laboratories, probabil cel mai mare furnizor de servicii pentru descoperirea de medicamente şi studii clinice. Cei doi fondatori s-au cunoscut în timpul studiilor la Universitatea din Manchester şi au colaborat permanent în ultimii 10 ani. Cu abilităţi ştiinţifice complementare, cei doi au totodată şi un simţ aparte de business, astfel încât au şi conceput un model de lansare pe piaţă extrem de eficient pentru TCHC.

Deşi compania poate lucra la o gamă largă de terapii noi, fondatorii, mânaţi de dragostea lor pentru pisici, au decis să se concentreze pe domeniul cercetării longevităţii feline. Abordând cauzele principale ale îmbătrânirii, ei urmăresc să prevină sau să întârzie apariţia unei varietăţi largi de boli feline legate de vârstă, prelungind atât viaţa, cât şi calitatea acesteia pentru prietenii noştri jucăuşi.

Au mai fost doi factori luaţi în considerare pentru această abordare de business. Piaţa produselor medicale pentru pisici a fost relativ neglijată în comparaţie cu cea canină, iar procentul mare de proprietari de pisici din România comparativ cu alte gospodării din ţările Uniunii Europene face ca ţara noastră să fie un loc ideal pentru o astfel de iniţiativă.

Alături de cei doi cofondatori cu experienţă ştiinţifică, echipa are în componenţă alţi doi membri cu abilităţi complementare: Dr. Ana Cruceanu, medic veterinar pasionat, cu cunoştinţe profunde în domeniul studiilor clinice asupra patologiilor feline, şi Adelina Craiciu, consultant senior în drept european şi comercial.

Pregătindu-se să avanseze cercetările, TCHC porneşte pe un drum care poate schimba modul în care noi terapii eficiente sunt descoperite şi introduse pe piaţă în beneficiul prietenilor noştri felini. Odată ce piaţa va valida abordarea pe care TCHC o are în acest domeniu, compania va explora posibilitatea de a dezvolta noi terapii de longevitate pentru uz uman.

Momentul este o oportunitate excelentă pentru Early Game de a pătrunde în domeniul biotech. O combinaţie ideală dintre dezvoltarea de software, o echipă excelentă cu cunoştinţe profunde în domeniu şi capacitatea de a crea produse care pot schimba lumea, este reţeta ideală pentru un fond de investiţii şi un moment foarte bun pentru a contribui la acest promiţător parcurs, încă de la nivelul de pre-seed.

Florin Vişa, Partner Early Game: "Sunt încântat să susţin TCHC. Fondatorii companiei nu sunt doar oameni de ştiinţă români străluciţi care merită sprijinul nostru deplin, ci au şi avantajul unui spirit antreprenorial promiţător. Ei combină cu măiestrie expertiza ştiinţifică cu un foarte fin instinct de business pentru a dezvolta o afacere care are potenţialul de a revoluţiona atât domeniul îngrijirii animalelor de companie, cât şi, de ce nu, în viitor, al sănătăţii umane. Acesta este o dovadă că talentele există în România şi suntem mândri să facem parte din această călătorie a The Cat Health Company."

Alex Vodă (CEO) & Alex Băciţa (COO), TCHC: "Suntem incredibil de recunoscători echipei Early Game Ventures care ne susţine. Am luat în considerare mai multe opţiuni în runda noastră actuală, dar experienţa şi conexiunile partenerilor de la EGV sunt de neegalat. De asemenea, le mulţumim Elenei Ovreiu, Adrian şi Florin Grosu, Florin Cioacă, precum şi celorlalţi angel investors pentru că ne-au ajutat în misiunea de a veni pe piaţa veterinară cu medicamente mai bune. Trebuie să reuşim să depăşim proverbialele nouă vieţi".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb