ECHIPA NAŢIONALĂ DE FOTBAL Multe vorbe, puţine realizări

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 6 septembrie 2016

Multe vorbe, puţine realizări

Debutul celui mai bine plătit selecţioner din istoria echipei naţionale (1,1 milioane euro pe sezon) a fost unul cu stângul, doar 1-1 cu Muntenegru, pe teren propriu. Dincolo de rezultat, unul nesatisfăcător, felul cum s-a exprimat echipa în aşezarea tactică gândită de Cristoph Daum a dezamăgit cumplit, în plus, nici în timpul meciului nu au existat reacţii de pe bancă la nivelul aşteptărilor. Desigur, cu puţină atenţie, având în vedere lovitura de la unsprezece metri din prelungiri, partida putea fi câştigată, dar asta nu ar fi modificat prea mult datele problemei. Echipa este în continuare lipsită de vlagă, fără ritm, cu multe momente de cădere în apărare şi fără reacţie la nivel ofensiv, mai mult, este evident că antrenorul îi cunoaşte insuficient pe jucători. Toţi suporterii care s-au "dopat" cu nenumăratele declaraţii optimiste ale germanului Daum, s-au convins că un tehnician, oricât de valoros şi încrezător ar fi, nu poate face minuni peste noapte. Ba uneori poate face chiar şi greşeli, aşa cum a fost alcătuirea liniei de mijloc, cu trei jucători aglomeraţi în centrul terenului, unul pe stânga şi un mare gol pe partea dreaptă, unde toată presiunea a rămas de cele mai multe ori pe umerii unui debutant (Benzar). Faptul că 25.000 de oameni s-au aflat în tribune la primul meci de acasă după Euro 2016, reprezintă un plus, inclusiv pentru FRF, atât moral cât şi financiar. O problemă o reprezintă însă faptul că nici în 2016 nu există un gazon onorabil, în toată ţara, pe care să poată evolua prima reprezentativă.

Cristoph Daum şi-a menţinut tonul optimist şi după acest rezultat, la nivelul declaraţiilor şi al deschiderii către public este o mare diferenţă între aceasta şi foştii selecţioneri: "Dacă rezultatele vin, o să mă bucur de meciurile noastre, dar nu de asta mă aflu aici. Dacă mă gândesc la a doua repriză, băieţii s-au ridicat după golul primit şi au creat ocazii. Prima repriză nu m-a mulţumit, ar trebui să avem mai multă încredere când avem posesia. A fost un fel de meci de ping-pong. Mi-a plăcut foarte mult jocul lui Romario Benzar şi mi s-a părut că a jucat foarte bine. (...) Nu ştiu de ce să nu fim optimişti după acest meci. Aşa ar trebui să fim tot timpul, pentru că avem calitate, trebuie să avem încredere în forţele noastre. Cred în jucători, cred în echipă şi nu putem câştiga o calificare din primul meci, pentru că este un drum lung. Am văzut multe lucruri bune astăzi, multe situaţii bune la 1-1, când nu am cedat. Am revenit şi asta fost un semn excelent. Avem soarta în mâinile noastre. Ne aşteaptă două meciuri grele pentru că jucăm cu echipe foarte bine pregătite fizic la care trebuie să marchezi folosind spaţii foarte mici. Câteodată îţi trebuie şi noroc, pe care noi azi nu l-am avut. Nu am câştigat, dar am fost foarte aproape astăzi. Poate data viitoare mai facem un pas. Clujul este un loc fantastic, cu spectatori extraordinari, care au ajutat mult echipa. (...) Aş putea spune simplu ce ne-a lipsit: golul ratat din final, chiar dacă am mai ratat şi pe parcursul meciului. Muntenegru este o echipă cu talie, periculoasă la cornere şi faze fixe. Nu ştiu dacă puteam face mai mult la faza golului primit. Îmi pare rău pentru echipă. Nu a fost decizia lui Stanciu să execute. Stancu era prima opţiune, dar el a fost înlocuit. Săpunaru era al doilea, dar el a spus că are dureri la piciorul drept şi Stanciu a fost a treia opţiune. Până la penalty a jucat bine. Ăsta este fotbalul, trebuie să îl ajutăm şi să ne gândim că dacă marca acum era eroul nostru. (...) Nu se câştigă calificarea din primul meci, asta e sigur. Mai avem încă nouă finale. În prima am pierdut două puncte, nu am câştigat unul. Dar trebuie să mergem înainte. Vom avea şansa să facem şi noi surprize. Totul e deschis în această grupă". Rămâne de văzut dacă la următoarele meciuri din acest an ale tricolorilor, cu Armenia, Kazahstan şi Polonia, va exista un progres şi la nivelul exprimării pe teren.

Rezultatele primei etape din cadrul grupei noastre au fost următoarele: România - Muntenegru 1-1, Danemarca - Armenia 1-0, Kazahstan - Polonia 2-2. Următoarele meciuri din cadrul acestei grupe se vor disputa pe 8 octombrie: Armenia - România, Muntenegru - Kazahstan, Polonia - Danemarca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb