ROMÂNIA: ULTIMA ZI DE URGENŢĂ, PRIMA ZI DE ALERTĂ / ECHIVALENT CU 20% DIN PIB-UL SĂU Pachetul de măsuri al Japoniei - printre cele mai ambiţioase la nivel global

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 mai 2020

Conform datelor oficiale de ieri, în Japonia au fost confirmate 16.049 de îmbolnăviri de Covid-19, 678 de decese si 8.920 de vindecari. Indicele CEP (Centrum fur Europäische Politik) arată că, la data de 12 mai, în Japonia erau raportate 127,13 de cazuri confirmate de Covid-19 la milionul de locuitori, iar rata mortalităţii la milionul de locuitori era de 5,43.

După ce a declarat starea de urgenţă, în luna aprilie, Guvernul Japoniei a anunţat un pachet de măsuri de stimulare economică în valoare de aproximativ un trilion de dolari, pe care premierul Shinzo Abe l-a catalogat ca fiind unul dintre cele mai mari din lume. Separat, guvernul de la Tokyo a aprobat un pachet de măsuri în valoare de 108 trilioane de yeni (990 de miliarde dolari) în vederea sprijinirii economiei pe perioada crizei generate de epidemie. Pachetul de măsuri, echivalent cu 20% din PIB-ul Japoniei, a fost printre cele mai ambiţioase la nivel global şi a depăşit valoarea măsurilor de stimulare luate de guvernul nipon în timpul crizei financiare din 2008. Măsurile au inclus, printre altele, acordarea de numerar pentru gospodăriile şi companiile afectate de criză, precum şi amânări de taxe pentru companii.

De menţionat că banca centrală niponă a menţinut dobânzile neschimbate la un interval cuprins între 0 şi -0,1%.

Luna aceasta, peste jumătate dintre prefecturile Japoniei au decis să relaxeze restricţiile de circulaţie impuse populaţiei, deşi ţara nu şi-a intensificat testările pentru depistarea COVID-19.

Deciziile prefecturilor vin în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus din Japonia este în scădere.

Rata şomajului din Japonia a crescut la 2,5% în martie, de la 2,4% în luna precedentă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa ne comparam nici macar in vis cu Japonia.

    Este o alta lume in care responsabilitatea individuala/sociala , respectul fata de natura si de munca, grija fata de individ si ordine , toleranta religioasa, absenta "injuraturilor" oriunde si oricand, curatenia pe strazi si in case , munca sustinuta si respectul fata de clienti sau vecini SUNT 100% REALE nu dorinte sau obiective de viitor. 

    Fara resurse importante (exceptand padurile de care NU se ating si oceanul de care au grija) , cu blestemul sesimic si vulcanic aproape cotidian, cu cicatricele atomice de la Hiroshima si Nagasaki , cu rivalitatea gigantica a Chinei vecine , Japonia merge INAINTE. 

    Toata stima pentru Imperiul Soarelui Rasare si cetateni lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb