Ecommerce Europe: Apel urgent pentru condiţii echitabile de concurenţă faţă de toţi actorii din comerţul electronic activi în UE

F.D.
Internaţional / 19 iunie

Ecommerce Europe: Apel urgent pentru condiţii echitabile de concurenţă faţă de toţi actorii din comerţul electronic activi în UE

Ecommerce Europe şi mulţi dintre membrii săi asociaţii naţionale, printre care şi Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO), au emis astăzi o Scrisoare Deschisă către factorii de decizie politică, autorităţi şi părţi interesate în general, atât la nivelul UE, cât şi la nivel naţional, subliniind necesitatea urgentă de a asigura condiţii echitabile de concurenţă şi aplicarea eficientă a legislaţiei europene faţă de toţi actorii din comerţul electronic activi în Piaţa Unică a UE, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"În ultimii ani şi chiar mai recent, noi actori din comerţul electronic din afara UE au intrat în Uniune şi pun multă presiune pe Piaţa Unică şi pe companiile care sunt deja stabilite în UE. Am fost întotdeauna şi vom continua să fim puternic în favoarea unei pieţe deschise şi competitive, deoarece comerţul electronic este un fenomen global. Cu toate acestea, factorii de decizie şi autorităţile competente trebuie să asigure că această concurenţă este corectă", a declarat Luca Cassetti, Secretar General al Ecommerce Europe.

Companiile care sunt deja bazate în UE sunt supuse multor reglementări, iar costurile de conformitate tind să fie ridicate, deoarece regulile sunt în general complexe şi adesea nu sunt pe deplin armonizate la nivelul statelor membre. Prin urmare, a devenit dificil pentru actorii din UE să concureze în condiţii egale cu aceşti noi actori din afara UE care vizează consumatorii europeni. Cel mai important, practicile comerciale utilizate de aceşti actori ridică întrebări cu privire la conformitatea lor cu legislaţia Uniunii, în special în domeniile protecţiei consumatorilor, siguranţei produselor, contrafacerii, protecţiei datelor, confidenţialităţii, legislaţiei de mediu şi fiscale. Prin nerespectarea acestor reguli, pe lângă concurenţa neloială, produse potenţial periculoase pot ajunge la consumatorii din UE. Dacă aceste reguli ar fi încălcate de companiile deja bazate în UE, ar exista consecinţe, iar autorităţile ar putea lua măsuri asupra lor. Aşa cum este subliniat şi în Manifestul Ecommerce Europe pentru alegerile europene, UE are deja reguli în vigoare care ar trebui să garanteze un tratament egal. Problema constă în aplicarea slabă a acestor reguli faţă de actorii din state terţe. Autorităţile naţionale sunt adesea subfinanţate, fără dotările necesare şi le lipseşte coordonarea. Acest lucru oferă acelor actori din afara UE care nu respectă regulile un avantaj competitiv neloial.

Având în vedere creşterea foarte rapidă a unora dintre aceşti actori, semnatarii scrisorii îndeamnă factorii de decizie la nivelul UE şi naţional să acţioneze cât mai rapid posibil pentru a:

Asigura toate mijloacele necesare pentru a verifica activitatea actorilor din afara UE la fel de atent ca şi pe cea a companiilor deja stabilite şi care operează în UE.

Dacă s-ar identifica probleme, autorităţile competente ar trebui să sancţioneze actorii neconformi cu aceeaşi determinare care se aplică actorilor bazaţi în UE în caz de încălcări.

Promova şi facilita o cooperare şi coordonare mai profundă între statele membre ale UE şi autorităţile lor.

Credem că legislaţia UE oferă toate instrumentele necesare pentru a asigura un nivel înalt de protecţie a consumatorilor în Europa şi nu ar trebui introduse alte obligaţii pentru comercianţi înainte ca regulile actuale să fie aplicate în mod eficient în întreaga UE şi faţă de actorii din afara UE activi în Uniune. Cu toate acestea, dacă este avută în vedere o nouă legislaţie, impactul acesteia asupra condiţiilor echitabile de concurenţă şi cerinţele unei aplicări eficiente ar trebui evaluate cu atenţie înainte de a avansa orice propunere legislativă nouă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb