ECONOMIC TIMES:  "Maharashtra Seamless" va prelua "Republica" Bucureşti

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 decembrie 2007

Reprezentantul lichidatorului: "Dacă firma indiană vrea să participe şi la licitaţia din februarie, când se vor vinde activele imobiliare, nu are decât"

Grupul indian Maharashtra Seamless (MSL), principala companie a DP Jindal Group, va achiziţiona uzina de ţevi "Republica" din România, contra sumei 43 milioane euro, conform unor informaţii apărute ieri pe pagina de internet a cotidianului indian Economic Times. Fabrica, cu sediul în Bucureşti, are o producţie anuală de 200.000 de tone, afirmă surse avizate, citate de cotidianul indian. Potrivit surselor, achiziţia se va finaliza în două săptămâni.

Domnul Nicolae Teodor, reprezentantul lichidatorului RVA Insolvency Specialists SPRL, ne-a declarat: "În cadrul strategiei de lichidare, a fost aprobată vânzarea în prima etapă a utilajelor din uzină şi în a doua etapă, care va avea loc în luna februarie-martie anul viitor, a părţii imobiliare din uzina Republica, aflată în procedură de faliment. Pentru a vinde utilajele, lichidatorul a organizat două licitaţii, la ambele participând doar firma din India. La cea de a doua au fost adjudecate activele pentru 6,2 milioane de euro. Am încheiat un contract cu ei şi pot dispune de utilje cum vor dânşii". Activele vândute reprezintă doar 10% din valoarea totală a societăţii "Republica".

Referitor la informaţiile apărute pe site-ul Economic Times, potrivit cărora firma indiană vrea să cumpere pentru 43 milioane de euro uzina "Republica", domnul Nicolae Teodor ne-a precizat: "Dacă doresc să participe şi la licitaţia din februarie, când se vor vinde activele imobiliare, nu au decât. Nu ştiu de unde a fost indicată suma de pe site-urile indiene, de circa 43 milioane de euro, întrucât nu s-a stabilit până acum preţul terenului şi al clădirilor".

Potrivit site-ului indian, achiziţia are ca scop dublarea capacităţii de producţie a MSL la 700.000 de tone, până în 2010-2011. Strategia companiei este să adauge alte 150.000 de tone capacităţii existente. "O uzină cu o capacitate de 200.000 de tone va costa compania aproximativ 6-7 milioane de rupii. Cu toate astea, achiziţia se dovedeşte a fi profitabilă din punct de vedere financiar", potrivit surselor. Contactată de Economic Times, administraţia companiei indiene a refuzat să ofere detalii despre achiziţie.

Capacitatea fabricii de ţevi achiziţionate de grupul indian este de 200.000 de tone pe an, fiiind cea mai mare din România. Odată cu noua achiziţie, MSL va avea acces pe pieţele din Europa şi Orientul Mijlociu.

"Odată cu creşterea numărului de activităţi de exploatare şi producţie la nivel global, a crescut şi cererea pentru de ţevi. MSL, numărul unu în producţia de ţevi din India, are drept clienţi giganţi la nivel global, precum Saudi Aramco şi Kuwait Oil, ce asigură 30% din creşterea economică anuală", au adăugat sursele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb