ECOSoluţiile Holcim România obţin validare externă internaţională pentru impact redus de mediu

G.D.
Companii / 1 septembrie 2022

ECOSoluţiile Holcim România obţin validare externă internaţională pentru impact redus de mediu

Holcim România continuă drumul spre tranziţia ecologică în sectorul materialelor de construcţii prin întocmirea de patru noi Declaraţii de Mediu recunoscute la nivel internaţional (Environmental Product Declaration - EPD), care certifică ştiinţific impactul redus de mediu al ECOSoluţiilor Holcim - cimentul ECOPlanet, betonul ECOPact şi lianţii hidraulici Doroport şi Dorosol, conform unui comunicat remis redacţiei.

Holcim, prima companie de materiale construcţii din România care a publicat Environmental Product Declaration (EPD) devine şi primul producător de materiale de construcţii cu soluţii şi produse a căror amprentă CO2 redusă este dovedită, conform aceluiaşi instrument. Progresele înregistrate de Holcim România pentru decarbonizarea producţiei au impact direct în reducerea amprentei CO2 a produselor, aşa cum compania şi-a luat angajamentul faţă de clienţi şi faţă de piaţă, iar acum pune la dispoziţie şi documentele care atestă iniţiativa de a construi mai verde. Aceste îmbunătăţiri sunt reflectate prin rezultatele noilor EPD-uri, care demonstrează o diminuare a amprentei CO2 pentru produsele sus-menţionate, comparativ cu cea a cimenturilor tradiţionale, respectiv a betoanelor uzuale comercializate de Holcim în România.

Potrivit sursei citate, declaraţiile de Mediu ajută arhitecţii, proiectanţii, dezvoltatorii şi constructorii să ia decizii informate în procesul de selectare a materialelor de construcţii, iar prin folosirea de materiale sustenabile, validate extern, Holcim oferă clienţilor săi beneficiul de creştere a punctajului în schemele de certificare a clădirilor verzi (LEED, BREEAM, Green Homes, etc).

"Ne asumăm responsabilitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Împărtăşim cunoştinţele şi dezvoltăm instrumente care permit colaboratorilor noştri să facă o alegere responsabilă a materialelor de construcţii pe care le utilizează. Susţinem în continuare dezvoltarea EPD-urilor pe piaţa construcţiilor, deoarece acestea reprezintă date verificate, transparente, de impact asupra mediului, cu rol de transformare, permiţând proiectanţilor, arhitecţilor, dezvoltatorilor şi constructorilor să facă alegeri documentate cu privire la materiale de construcţii sustenabile", a declarat Edmund Piess - Director Sustenabilitate, Holcim România.

Cele patru noi Declaraţii de Mediu pentru Produse reprezintă documente cu recunoaştere externă, validate de un verificator terţă parte independent, care atestă impactul pe care îl are asupra mediului producţia a: 1 t de ECOPlanet, 1 t Doroport, 1 t de Dorosol, respectiv, 1 m3 de ECOPact.

Holcim România contribuie astfel atât la atingerea angajamentului asumat la nivel de Grup, de a deveni o companie NET ZERO, cât şi la îmbunătăţirea modului în care se proiectează şi construieşte sustenabil în România.

Environmental Product Declaration (EPD) sau Declaraţia de Mediu pentru Produs este un instrument recunoscut la nivel mondial şi standardizat internaţional pentru certificarea sustenabilităţii produselor. Declaraţiile de Mediu pentru Produs permit evaluarea performanţei de mediu a produselor pe baza unei evaluări a ciclului de viaţă al produsului (Life Cycle Assessment - LCA). Un EPD comunică informaţii de mediu verificate, precise, bazate ştiinţific pentru produse şi aplicaţiile acestora, stimulând eforturile de protecţie a mediului în ritm cu dinamica şi evoluţia pieţei.

EDP-urile dezvoltate de Holcim România sunt public disponibile atât pe website-ul https://www.environdec.com/library, operat de organismul specializat The International EPD® System (Suedia), cât şi pe website-ul nostru, www.holcim.ro.

În 2014, Holcim România a fost primul producător din industria construcţiilor care a pus la dispoziţia părţilor interesate EPD-uri, întocmite per categorie de produse fabricate local: ciment, beton şi agregate. În 2019, aceste trei EPD-uri au fost actualizate şi re-validate extern. Acest proces de actualizare şi validare a fost reluat anul acesta, dovedind angajamentul Holcim de a oferi industriei produse sustenabile, confirmat de obţinerea noilor EPD-uri, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb