EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE / Lucian Bute: "Sunt român şi simt româneşte, chiar dacă trăiesc în Canada"

A consemnat Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 1 decembrie 2020

Lucian Bute

Lucian Bute

Lucian Bute, unul dintre cei mai de succes pugilişti autohtoni, a reuşit să fie un bun ambasador al ţării noastre, chiar şi după retragerea din sportul de performanţă. Fostul campion mondial, care locuieşte în Canada, ne-a vorbit despre dorul de ţară, plăcerile culinare, motivele de mândrie, dar şi despre regrete.

Reporter: Cum sărbătoreşte Lucian Bute ziua de 1 Decembrie în Canada?

Lucian Bute: Lucian Bute este român şi se simte român chiar dacă trăieşte în Canada. În anii precedenţi sărbătoream Ziua Romaniei împreună cu comunitatea româ­nească din Montreal. Consulatul din Montreal organiza Ziua Româ­niei şi bineînţeles că pe lângă alte personalităţi din România eram si eu invitat de onoare, din păcate anul acesta din cauza pandemiei prin care trecem nu se va mai organiza niciun eveniment, cel mai probabil voi fi acasă cu soţia şi copii mei!

Reporter: Ce îţi stârneşte cel mai tare dorul de ţară - un fel de mâncare, o melodie, un apel telefonic?

Lucian Bute: Dor de casă, de România îmi este tot timpul, cel puţin atât timp cât părinţii mei sunt încă în viaţa, da, vorbesc cu ei dacă nu zilnic la 2-3 zile, astăzi cu reţele de socializare cu telefoanele ultra performante ne şi putem vedea şi atunci îmi este oarecum mai uşor. Bineînţeles că îmi este dor de mâncarea făcută de mama, de fiecare dată când merg în România mama mă aşteaptă cu "sarmale", sunt preferatele mele, dar am soţia care îmi găteşte româ­neşte şi atunci nu duc dorul de mâncăruri româ­neşti atât de mult!

Reporter: Dacă ai putea schimba o decizie luată de tine pe parcursul carierei de pugilist, care ar fi aceea?

Lucian Bute: Eu sunt foarte mândru şi satisfăcut de performanţele pe care le-am realizat, dacă ar fi să o iau de la capăt aş face oarecum aceiaşi paşi şi aş lua aceleaşi decizii. Recunosc nu toate au fost cele mai bune decizii, dar aş merge pe acelaşi drum, cu mai multe sau mai puţine regrete! Nu vreau să pară o scuză, am vorbit doar o singură dată despre acest "subiect", ca să răs­pund stric la întrebarea ta, da, am greşit când m-am dus în Anglia şi am boxat cu Carl Froch. Să nu fiu înţeles greşit, nu faptul că m-am dus la el acasă în Anglia şi am boxat a fost greşit, ci faptul că m-am urcat în ring accidentat, cu mâna stângă fracturată şi cu infiltraţii să nu simt durerea, psihologic nu am fost pregătit pentru acel meci şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi am pierdut centura de campion mondial. Sincer, din momentul acela a început declinul carierei mele!

Reporter: Adversarul care ţi-a pus cele mai multe probleme a fost?

Lucian Bute: Carl Froch a fost cel mai dur adversar.

Reporter: Care este cel mai mare pugilist al lumii din întreaga istorie? Dar al României?

Lucian Bute: Din punctul meu de vedere, Mohamed Ali a fost cel mai mare şi talentat pugilist din istoria boxului, iar cel mai valoros boxer român, după părerea mea, este Francisc Vastag, chiar dacă nu a făcut pasul către boxul profesionist, cred cu tărie că dacă l-ar fi făcut ar fi devenit campion mondial!

Reporter: Ai avut parte de foarte multe elogii, dar ai şi fost criticat. Ce te mobiliza mai bine?

Lucian Bute: Elogiile au fost mai multe decât criticile, dar tot timpul am fost motivat să fiu cel mai bun, să-mi cânte imnul! Sunt mândru pentru toate ocaziile în care mi s-a cântat Imnul Naţional al României şi nu a fot de puţine ori, atât în boxul amator cât şi în boxul profesionist!

Reporter: Coronavirusul este un "adversar dur", ce recomanzi pentru ca lumea să-l poată face KO?

Lucian Bute: Nu este de joacă cu acest virus, există şi face victime, nu sunt eu cel mai în măsură să dau sfaturi, las autorităţile să facă acest lucru. Recomand tuturor să fie precauţi, să se protejeze cât mai mult şi sper, ca toată lumea, să se descopere tratamentul cel mai benefic pentru a-l face KO pe acest inamic!

Reporter: Ai proiecte legate de sport pentru 2021?

Lucian Bute: Cred că este prea devreme să mă gândesc la proiectele pentru anul viitor, nu ştim ce va fi şi cum va fi cu aceas­tă pandemie şi când lucrurile vor reveni oarecum la normal, aşa că sunt convins că proiecte legate de sport vor fi, dar timpul şi răbdarea le vor rezolva pe toate!

Reporter: Mulţumim!

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. A ales Canada. Este canadian. Acolo plătește taxe si impozite. Copiii vor crește și îi vor spune tati rămânem aici iar el se va supune si se va sacrifica. Rămânem cu parlamentarii,cu CCR,cu pensiile speciale! Adio Lucian Bute!

    ...

    Înfrângerea umilitoare cu Carl Froch a avut la bază cel mai distructiv sentiment care poate trage înapoi un pugilist de performanta - frica de a lua pumni. Din pacate toată cariera lui Bute s-a ofilit in acel moment, când a stat chircit sa primească pumni ca un român adevărat. Odată cu el, au luat o tonă de pumni in cap milioane de români care se uitau la tv in acel moment și nu le venea să creadă că Bute a intrat în ring ca să ia bătaie că ia sac de box, în ultimul hal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb