Edouard Philippe, din partidul de dreapta Les Republicains, a fost numit noul premier al Franţei

Mina Irina
Internaţional / 15 mai 2017

Edouard Philippe (Sursa foto: Wikipedia)

Edouard Philippe (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 19:07 Alcătuirea Guvernului lui Édouard Philippe va fi anunţată "marţi la sfârşitul zilei"

Alcătuirea Guvernului lui Édouard Philippe urmează să fie anunţată "marţi la sfârşitul zilei", a anunţat luni serviciul de presă al Palatului Élysee, relatează AFP.

Juppistul Édouard Philippe, în vârstă de 46 de ani, a fost numit premier luni după-amiaza.

Acest anunţ reprezintă prima etapă a "recompunerii politice" dorite de preşedintele Emmanuel Macron.

(A.C.)

------

Actualizare 18:30 Cazeneuve i-a predat puterea noului premier francez

Bernard Cazeneuve i-a predat luni puterea noului premier francez, Edouard Philippe, care i-a adus un omagiu predecesorului său, pe care l-a descris drept un politician cu un parcurs excepţional, potrivit Reuters.

"Părăsesc responsabilitatea mea după cinci ani de exercitare a sa, la nivel ministerial, cu un sentiment de mândrie. Mândrie pentru că am putut servi patria, după ce preşedintele Republicii, Francois Hollande, şi premierii săi Jean-Marc Ayrault, Manuel Valls, mi-au oferit responsabilităţi, oferindu-mi onoarea încrederii lor, care nu mi-a lipsit niciodată, care mi-a permis să fac tot ce am putut mai bun", a spus Cazeneuve în discursul de la finalul mandatului său.

El a enumerat provocările pe care le-a avut de înfruntat în Guvern, în frunte cu ameninţarea teroristă. "Am văzut francezii vrând ca Republica să rămână în picioare", a spus el.

Fostul premier şi-a exprimat recunoştinţa pentru curajul şi dedicarea forţelor de ordine şi a subliniat că, pe plan economic, internaţional şi public, atât el, cât şi preşedintele Francois Hollande au luat întotdeauna deciziile pe care le-au considerat cele mai bune. "Rezultatele încep să se vadă", a spus el.

"Pasiunea şi simţul statului au fost întotdeauna forţa mea şi singura mea busolă", a subliniat Cazeneuve, prezentându-se drept un "om de stânga"

"Domnule premier, vă doresc, din prietenie, din dragoste faţă de ţară, din dragoste faţă de republică, ce este mai bun în exercitarea funcţiei", a spus la final, Cazeneuve, în aplauzele lui Edouard Philippe şi ale angajaţilor de la Matignon.

Noul premier francez Edouard Philippe a descris drept excepţională cariera ministerială a lui Cazeneuve, pe parcursul crizelor succesive, de la negocierile europene, la eforturile bugetare şi la terorism

"Aţi făcut-o în stilul dumneavoastră (...), care a fost marcat de o eleganţă constantă, de o seriozitate atentă, de un simţ al umorului care este de o politeţe marcantă şi de un simţ al datoriei faţă de stat care reprezintă, cred, un exemplu (...) impresionant", a spus noul şef al Guvernului.

Philippe a dat asigurări că Bernard Cazeneuve a fost un "exemplu de caracter", deşi sunt în tabere politice opuse.

La final, cei doi s-au îmbrăţişat şi s-au sărutat pe obraz, înainte ca Edouard Philippe să îl conducă pe Bernard Cazeneuve la limuzina cu care a părăsit Matignon.

Noul premier a salutat apoi angajaţii Guvernului.

(A.C.)

------

Actualizare 17:46 Philippe, primit de Cazeneuve la Matignon, pentru transferul de putere

Edouard Philippe a fost primit de premierul Bernard Cazeneuve, la Matignon, sediul Guvernului francez, pentru transferul de putere, potrivit Reuters.

Cazeneuve şi-a întâmpinat succesorul în curtea de onoare a palatului Matignon, unde cei doi au dat mâna pe covorul roşu, înainte de a intra în cădire pentru a discuta.

Preşedintele şi premierul francez vor discuta telefonic luni seară şi se vor întâlni marţi dimineaţă.

"Alegerea a fost Edouard Philippe încă de acum câteva zile", a dat asigurări purtătorul de cuvânt de la Elysee, precizând, că preşedintele şi premierul s-au întâlnit "de mai multe ori în ultimele săptămâni".

Numele noilor miniştri francezi vor fi anunţate marţi seară, a precizat purtătorul de cuvânt al ministrului.

(A.C.)

------

Edouard Philippe, din partidul de dreapta Les Republicains, a fost numit astăzi noul premier al Franţei, a anunţat secretarul general al Elysee.

Transferul de putere între Bernard Cazeneuve şi Edouard Philippe va avea loc în jurul orei locale 16 (17 ora României), iar în următoarele zile vor fi anunţaţi miniştrii noului Guvern, potrivit News.ro.

Politicianul, în vârstă de 46 de ani, este deputat al circumscripţiei Seine-Maritime şi primar de Havre.

El a intrat în politică în anii '90, în Partidul Socialist, înainte de a se alătura formaţiunii de dreapta UMP în 2002, şi Les Republicains din 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb