EFSE împrumută ProCredit Bank cu 10 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor mici

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 mai 2008

EFSE împrumută ProCredit Bank cu 10 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor mici

Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE), cel mai mare fond de microfinanţare din lume, finanţează ProCredit Bank Romania SA (PCBR) cu echivalentul în lei a 10 milioane de euro. Acordul a fost semnat ieri de Dr. Klaus Glaubitt, Preşedinte al Consiliului Director al EFSE, şi de Michael Kowalski, General Manager Pro­Credit Bank Romania, pe durata celei de-a doua Adunări Anuale care are loc la Sibiu între 6 şi 8 mai 2008 PCBR va folosi împrumutul pentru a refinanţa la rândul său antreprenori locali, în special din zona rurală, care deţin firme mici şi foarte mici. Această finanţare vine ca răs­puns la problemele existente în domeniul firmelor mici şi foarte mici, mai ales a celor care se află în zone rurale izolate şi care nu au acces la alte surse de finanţare decât cele situate în afara sectorului financiar şi care presupun achitarea unor dobânzi foarte ridicate.

"Împrumutul de la EFSE, denominat în lei, ne va permite nouă să ajutăm mai mulţi clienţi, în special din zonele rurale, fără să îi expunem la riscurile ratelor de schimb valutar. Acest lucru reprezintă un element cheie pentru strategia noastră prudentă de împrumut către firmele mici şi foarte mici," a declarat Michael Kowalski, General Manager, ProCredit Bank Romania.

"În zona sa de acţiune EFSE a identificat o cerere semnificativă pentru finanţările în monedă locală", a declarat Dr. Glaubitt. Pentru a veni în întâmpinarea acestei cereri, EFSE a devenit acţionar în The Currency Exchange Fund (TCX), o platformă multivalutară de comerţ şi acoperire care a susţinut cunoscute instituţii financiare de dezvoltare în ianuarie 2008. TCX oferă acoperire pe termen lung pentru dobânzi şi valută în monede (sub)emergente inves­titorilor. EFSE foloseşte aceste acoperiri pentru a crea oferte de produse denominate în monedă locală pentru clienţii săi din regiunea în care operează.

EFSE consolidează pieţele locale de capital

"Beneficiile pe care le oferă Fondul ţărilor ca România sau altor ţări partenere se situează dincolo de nivelul furnizării de fonduri", a declarat Dr. Glaubitt. "Prin susţinerea fondurilor publice prin investiţii de la băncile de dezvoltare şi capital privat, EFSE ajută România şi alte ţări din sud-estul Europei să se plaseze pe harta investitorilor instituţionali, lucru care va duce la dezvoltarea pieţelor de capital din sud-estul Europei în ansamblu."

EFSE este unul dintre cele mai mari fonduri de microfinanţare din lume. Urmărind să încurajeze dezvoltarea economică şi să susţină prosperitatea în sud-estul Europei, Fondul oferă instrumente de finanţare pe termen lung instituţiilor financiare locale din regiune pentru furnizarea de servicii financiare companiilor mici şi foarte mici, precum şi gospodăriilor cu venituri reduse. Pentru a asista activităţile financiare pe care le desfăşoară Fondul, Departamentul de Dezvoltare organizează şi co-finanţează asistenţa tehnică şi trainingul pentru dezvoltarea instituţiilor partenere. Fondul reprezintă un parteneriat public-privat. Baza de capital este oferită de donatori, instituţii de finanţare pentru dezvoltare şi investitori instituţionali privaţi. Printre acţionarii Fondului întâlnim instituţii precum Ministerul German pentru Economie, Cooperare şi Dezvoltare (BMZ), KfW, Fondul European de Investiţii (ca truste al Comisiei Europene), IFC, Compania de Dezvoltare Financiară din Olanda (FMO), BERD, Agenţia Elveţiana pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), Banca Europeană de Investiţii, Agenţia Austriacă de Dezvoltare (ADA), Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională Daneză (DANIDA), Frankfurt School for Finance & Management. Banca KfW din Germania este iniţiator şi promotor al Fondului. Managerul Fondului este Oppenheim Asset Management Services S.B.r.l. Frankfurt School of Finance & Management acţionează în calitate de consilier şi susţine administrarea Fondului. Fondul operează în Bosnia şi Herzegovina, România, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Moldova, Macedonia, Albania şi Bulgaria, şi se aşteaptă începerea operaţiunilor în Ucraina în următoarele luni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. foarte multe multumiri fondului european,numai asa romania se poate dezvolta si romani se pot intoarce acasa,realizand visul in tara noastra,fiinca ptr noi care stam in europa avem numai suferinta(dorul de casa si dorul de cei dragii) si nu realizam nimic,ne chinuim sa strangem un ban sa n-e intoarcem in tara noastra sa deschidem o mica afacere,dar e in zadar,visam cu ochii deschisi si l-e doresc la multi romani care sint plecati sa apeleze la fondul european ptr implinirea visului sa nu mai lase parintii si copii cu inimile indurerate.ROMANI hai sa n-e intoarcem acasa.ZICALA: cat de buna ai painea ta,tot mai bine in tara mea.Nimic nu e mai bine decat sa fii langa cei dragii.VA DORESC TUTUROR NUMAI BUCURI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb