EIG a contestat raportul EIOPA privind Euroins România la CJUE

S.B.
Bănci-Asigurări / 3 august 2023

EIG a contestat raportul EIOPA privind Euroins România la CJUE

Euroins Insurance Group (EIG) AD, parte a Eurohold Bulgaria AD, a depus un recurs oficial la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu aşa-numitul raport al EIOPA emis la 28 martie 2023 şi care se referea la evaluarea rezervelor tehnice ale Euroins România la data de 30 septembrie 2022, potrivit unui comunicat al companiei.

Contestaţia depusă la CJUE face parte din seria de acţiuni menite să protejeze acţionarii şi părţile interesate ale EIG împotriva prejudiciilor cauzate de modul în care a fost întocmit, emis şi prezentat acest raport.

De asemenea, îşi propune să asigure o transparenţă deplină asupra evoluţiei situaţiei Euroins România (EIRO), căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a revocat licenţa de funcţionare pe 17 martie 2023. EIG a considerat că decizia ASF încalcă legislaţia UE şi legislaţia naţională, şi de aceea a contestat-o în instanţă.

Sesizarea CJUE garantează, de asemenea, că legea UE a fost aplicată în mod consecvent de către toate instituţiile UE şi autorităţile de reglementare relevante din statele membre.

Raportul EIOPA privind rezervele tehnice ale Euroins România a fost emis pe 28 martie, la 11 zile după ce ASF a retras licenţa EIRO. Niciun document oficial nu a fost publicat de EIOPA în acelaşi timp cu referire la acest raport, şi nici un fel de document oficial în acest sens nu a fost de fapt înaintat către EIG.

Aceasta a însemnat incapacitatea de a se informa cu privire la constatări, de a se apăra şi de a răspunde afirmaţiilor din spaţiul public, în condiţiile în care în zilele următoare, părţi fragmentate din acest raport al EIOPA au fost scurse în presă către câteva publicaţii româneşti, ceea ce constituie o altă încălcare a regulilor din domeniu.

În plus, acelaşi raport a fost prezentat de ASF Curţii de Apel Bucureşti, care a limitat suplimentar capacitatea EIG de a asigura cea mai bună protecţie juridică posibilă pentru interesele clienţilor şi acţionarilor săi asiguraţi.

Ulterior, grupul de asigurări a contestat acest raport la Camera de Apel (BoA) a Autorităţilor Europene de Supraveghere (ESA), susţinând că a prejudiciat în mod semnificativ dreptul la apărare al companiei, nu a respectat principiile UE ale statului de drept şi a ignorat solicitarea iniţială a grupului de revizuire imparţială şi independentă a rezervelor ЕIRO. La 8 iunie, Consiliul de Administraţie al ESA a decis să nu revizuiască recursul EIG pe fond.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb