Euroins Insurance Group AD (EIG) denunţă atacul asupra Euroins România, în urma articolului realizat de Libertatea afirmând că "manipularea media are ca scop destabilizarea întregii pieţe de RCA din România".
"În legătură cu informaţiile publicate de Libertatea care privesc compania Euroins România, conducerea grupului Euroins Insurance Group AD (EIG) declară că, încă o dată, manipularea media are ca scop destabilizarea întregii pieţe de RCA din România.
Afirmaţiile făcute în articol conţin date de natură tehnică care trebuie înţelese în contextul reglementărilor de raportare. Dimpotrivă, cu o abordare jurnalistică nesigură, articolul a generat o reprezentare total eronată şi maliţioasă a realităţii. Presupunem că aşa numitele "documente" prezentate în presă (email-uri de lucru informale şi neoficiale, care nu au fost niciodată autorizate de către conducerea companiei) sunt redate trunchiat şi interpretate în mod eronat de către foşti angajaţi ai Euroins România. Aceştia din urmă au fost identificaţi prin încălcări sistematice ale eticii şi practicilor corporative şi legale.
În cazul în care există şi angajaţi ai ASF care au încercat să inducă în eroare conducerea autorităţii de reglementare sau angajaţi care răspândesc informaţii false în mass-media, care apoi publică ştiri false, considerăm că aceştia ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru furnizarea unor documente care nu sunt de interes public fără o interpretare corectă. De asemenea, dorim să ne adresăm autorităţii de reglementare pentru a lua măsuri şi a proteja companiile de asigurări de pe piaţă de astfel de atacuri mediatice.
Pentru a evita orice dubiu şi pentru a fi pe deplin transparentă, Euroins, sub supravegherea ASF, a efectuat un inventar al tuturor litigiilor deschise şi, de asemenea, încheiate până la 31 octombrie 2022. Rezultatele acestei verificări a inventarului au fost transmise la ASF în data de 16 ianuarie 2023, împreună cu toate remedierile provizioanelor până la 31 decembrie 2022.
În concluzie, conducerea a făcut tot posibilul pentru a evalua în mod corespunzător situaţia actuală complicată, fiind şi mai surprinsă în ceea ce priveşte presupusul caz penal împotriva managementului companiei pe acest subiect.
Doar pentru a ilustra amploarea manipulării în articolul menţionat mai sus, vă punem la dispoziţie următoarele date:
În ultimii trei ani, Euroins România a plătit peste 3,5 miliarde de Lei în mai mult de 400.000 de dosare de daună. Numai acest lucru este de ajuns pentru a demonstra falsele declaraţii ale publicaţiei, deoarece cifrele publicate reprezintă un aproximativ de 3% din totalul despăgubirilor plătite de către companie.
Mai mult, dorim să amintim că în această perioadă, o sumă de peste 200 de milioane de Lei a fost investită în companie printr-un aport de capital, care depăşeşte cu mult suma citată. Şi mai mult, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a devenit acţionar al companiei, lucru care arată mesajul clar de încredere şi mare oportunitate pentru dezvoltarea industriei locale de asigurări.
Nu în ultimul rând, conducerea EIG doreşte să îşi exprime întregul sprijin pentru echipa de management a Euroins România. Sub îndrumarea directorului general Tanja Blatnik, compania a trecut printr-o transformare completă, care a dus la o îmbunătăţire semnificativă a performanţei generale a activităţii noastre în România.
În mai puţin de un an, compania a înregistrat îmbunătăţiri masive, cum ar fi digitalizarea proceselor, diversificarea produselor de asigurare şi a portofoliului, o mai bună experienţă a clienţilor, precum şi o scădere majoră a reclamaţiilor şi plăţi făcute mai rapid. În ceea ce priveşte procesarea cererilor de despăgubire, perioada de la depunerea cererii de către un solicitant, până la data plăţii (termenul legal este de 40 de zile) a fost redusă semnificativ. În prezent, plata medie pentru toate cererile de despăgubire este de doar 9 zile, faţă de 35 de zile în urmă cu doi ani. Rezultatele pozitive ale eforturilor noii conduceri pot fi observate şi în cifrele financiare ale companiei.
De asemenea, suntem foarte recunoscători clienţilor, angajaţilor şi partenerilor noştri care, în ciuda perioadei actuale, cu mari provocări şi atacuri mediatice, continuă să aibă încredere în noi şi să aprecieze calitatea serviciilor noastre.
Ca urmare a atacului mediatic şi publicării unor informaţii false şi manipulatoare, EIG îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie împotriva celor care le-au generat cu rea voinţă, inclusiv împotriva tuturor persoanelor care participă la aceste atacuri şi încearcă să destabilizeze piaţa românească de asigurări", se arată în comunicatul EIG.
1. ma bucur sa vad
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2023, 13:30)
dreptul la replica, dar am 2 intrebari:
- de ce nu e euroins listata la bvb? de fapt de ce nu e economia generala a romaniei listata la bvb? a stai, nu stim ce e aia bursa
- de ce nu pot shorta la bvb?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de San Cio în data de 04.02.2023, 08:41)
Cred ca ei realizeaza ca a fi șmenar nu e o afacere. Bursa=Piata a speculei=Instrumentul satanei=Impotriva Cuvantului lui Dumnezeu (care zice "cu sudoarea fruntii tale iti vei castiga painea de dimineata pana seara" si nu din pix ori tastatura)
Vezi ca vine Judecata n curand...pe unde scoti tu camasa la șortare ???
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2023, 14:41)
Cum poti destabiliza piata RCA cand oamenii sunt obligati sa cumpere prin LEGE?!