ELCEN analizează opţiunea de a cere intrarea în insolvenţă a Termoenergetica

S.B.
Companii / 20 iulie 2020

ELCEN analizează opţiunea de a cere intrarea în insolvenţă a Termoenergetica

ELCEN analizează toate opţiunile legale pentru recuperarea creanţelor pe care i le datorează Compania Municipală Termoenergetica, inclusiv formularea unei cereri pentru deschiderea procedurii de insolvenţă. În acest scenariu, ELCEN va solicita şi atragerea răspunderii conducerii companiei municipale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Intenţia ELCEN vine ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a virat către Termoenergetica subvenţia aferentă perioadei decembrie 2019 - mai 2020, în valoare de 652,22 milioane de lei.

Neplata subvenţiei a creat mari probleme financiare ELCEN-ului.

Datoriile acumulate de Termoenergetica faţă de ELCEN au ajuns, la data de 12.07.2020, la 422,1 milioane lei. Suma reprezintă contravaloarea facturilor neachitate de compania municipală, către ELCEN, în perioada februarie-mai 2020.

Urmare a acestei situaţii, ELCEN a ajuns să acumuleze, la rândul său, o datorie de 200 milioane de lei către furnizorul de gaze naturale şi către prestatorii de servicii auxiliare.

În prezent, ELCEN se află în situaţia iminentă de a înregistra un cash-flow negativ, fapt care va conduce la imposibilitatea achitării facturilor emise de furnizorul de gaze naturale.

În acest context, ELCEN a primit deja o notificare privind posibila sistare a livrării gazelor naturale, în cazul neachitării obligaţiilor financiare.

Dacă se va ajunge în această situaţie, ELCEN nu va mai putea produce energia termică necesară pentru asigurarea, de către Termoenergetica, a apei calde şi a căldurii în Bucureşti.

"Situaţia actuală arată că Termoenergetica a luat de la RADET nu doar aceeaşi echipă de conducere care a băgat RADET în faliment, dar şi modelul de management, pe care vedem că îl implementează în acelaşi mod dezastruos la noua companie'', a declarat Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN.

,,Să cumperi marfă fără să o plăteşti, ştiind că nu ţi se întâmplă nimic, reprezintă o strategie care, din păcate, va accentua şi mai mult criza în care se află sistemul de termoficare din Bucureşti. De suferit, din păcate, vor avea bucureştenii şi celelalte instituţii racordate la reţea care, deşi îşi plătesc la timp facturile, s-ar putea să nu mai primească apă caldă şi căldură. Facem un apel la responsabilitate, la identificarea unor soluţii care să deblocheze această situaţie financiară gravă şi care să asigure premizele pentru pregătirea sezonului de iarnă, mai ales că situaţia infrastructurii de furnizare a agentului termic este critică", a mai declarat Ovidiu Neacşu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. AM LUCRAT 31 DE ANI , IN BLESTEMATA INTREPRINDERE DE STAT , NUMITA RADET !!! ACUM E , ALTA MARIE , CU ALTA PALARIE !!! ACUM , CICA , SE NUMESTE , TERMOENERGETICA !!! DAR , NU EI SANT DE VINA , TOVARASEA COMUNISTA ACTUALA , DE LA PRIMARIE , NUMITA FIREA , ESTE DE VINA , PENTRU SITUATIA CREATA !!! TOT EA , A BAGAT IN FALIMENT RADET-ul , TOT EA O SA BAGE IN FALIMENT , SI TERMO-nu stiu cum , SE MAI NUMESTE ACUM , FOSTUL GIGC - COMUNIST !!! ASA SE INTAMPLA , CAND SANT NUMIRI POLITICE , PE LA CONDUCERI !!! PE EA O DOARE , NU DE POPULATIA BUCURESTIULUI , CACI E O STRAINA DE BUCURESTI , EA LOCUIND LA VILA , AFARA DIN BUCURESTI !!! PE EA , O DOARE DE PARTIDUL EI PRO-COMUNIST ACTUAL , CARE A ASEZAT-O IN FOTOLIUL DE COMISARA -PRIMARA , A CAPITALEI ROMANIEI !!! SI , DUPA AIA , DE MANASTIRILE , BISERICILE , SI SCHITURILE ORTODOXE , CARE SANT DEJA PLINE SI INBUIBATE DE BANI , PE CARE LE TOT ALIMENTEAZA DIN VISTIERIA CAPITALEI , CA SI CAND AR FI DIN BANII EI !!! NU E CHIAR PROASTA-PROASTELOR , SI STIE DEJA , CA V-A PIERDE MARETUL FOTOLIU DE COMISARA A BUCURESTIULUI , ASA CA ADOPTA TACTICA : DUPA MINE , POTOPUL !!! SA MOARA BUCURESTENII !!! PRAFUL S-ALEAGA DE EI , DACA NU MAI SANT EU !!! LA GARLA !!! IN APA !!! DECI , CINSTITI CITITORI , SA STITI CA ASTIA SANT OAMENII CARE NE CONDUC , DE 30 DE ANI INCOACE !!! A MURIT CEAUSESCU , DAR I-AU RAMAS COPIII !!! CEI COMUNISTI !!! SI SANT , CU SUTELE DE MII !!! POATE MILIOANE !!! VAI DE PRAPADITA NOASTRA TARA !!! UNDE ESTI , TU , TEPES - DOAMNE ???

    1. ELCEN-ul , SA MAI AIBE UN PIC DE RABDARE !!! PANA LA ALEGERI , CAND BUCURESTIUL O SA SCAPE DE COMUNISTA ASTA ORDINARA !!! DUPA AIA , MAI VORBIM !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb