ELEC a atras fonduri de peste 1 milion de euro

R.S.
Companii / 10 aprilie

ELEC a atras fonduri de peste 1 milion de euro

ELEC, platforma românească de ridesharing electric, a atras fonduri investiţionale de peste 1 milion de euro pentru a deveni un ecosistem de electromobilitate. Cu aceste resurse, ELEC îşi va dezvolta propriul software şi va integra, în aceeaşi platformă, servicii de ridesharing, rent-a-car şi încărcare electrică, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, compania a desfăşurat anul trecut o campanie de fundraising pe platforma de crowdfunding Ronin, în urma căreia a atras 200.000 de euro de la investitori privaţi. Totodată, ELEC a reuşit să primească şi o investiţie în valoare de 500.000 de euro de la un investitor individual şi să consolideze un parteneriat strategic cu Ecomotive în valoare de 500.000 de euro. Aceste fonduri vor permite companiei să transforme industria mobilităţii şi să ofere o soluţie sustenabilă, eficientă şi accesibilă în ceea ce priveşte transportul electric.

Alex Manea, fondatorul ELEC, a declarat că "aceste fonduri demonstrează încrederea şi entuziasmul investitorilor individuali faţă de viziunea şi misiunea noastră. Ne dorim să transformăm transportul tradiţional şi să ne asigurăm că mobilitatea electrică nu este doar o alternativă, ci devine alegerea preferată a majorităţii. Ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca variantele electrice de mobilitate să devină mai accesibile şi mai atrăgătoare pentru publicul larg".

În prezent, compania oferă servicii de ridesharing cu o flotă de peste 200 de maşini exclusiv electrice, majoritatea nu mai vechi de 4 ani şi o reţea de 5 staţii de încărcare dintre care 3 de mare putere, accesibile momentan prin platforma Renovatio. Serviciul ELEC este 100% electric, fără noxe, fără maşini vechi şi fără tarif dinamic. Până la finalul anului 2024, aplicaţia ELEC va cuprinde 3 linii de business: Ride, Rent şi Charge, ce vor avea multiple integrări: Cross Promo, Smart car virtual garage şi web3.

"Dorinţa noastră este să rezolvăm câteva probleme din ce în ce mai stringente ale transportului tradiţional: impactul de mediu, ineficienţa serviciilor neintegrate şi inaccesibilitatea publicului larg la mobilitate electrică. Transportul ecologic nu este viitorul, ci prezentul, şi ne bucurăm să fim parte din această mişcare", a adăugat Alex Manea, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ELEC nu a fost in stare sa plateasca partenerii de la inceput si nici acum nu o vor face, cine ii mai crede ce vor sa faca?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb