Electrica anunţă finalizarea achiziţiei companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Vulturu"

G.D.
Companii / 6 februarie 2023

Electrica anunţă finalizarea achiziţiei companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Vulturu"

Electrica a finalizat achiziţia companiei de proiect Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deţinută integral de vânzători, care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice, prin intermediul proiectului "Vulturu", conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic "Vulturu", cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea), situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea. Proiectul se află în faza "ready-to-build".

Preţul final a fost determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

"În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judetul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producţie a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluţiei pieţei de energie şi ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziţia în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile", a declarat Alexandru Chiriţă, Director General Electrica.

Tranzacţia se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile.

Electrica a informat piaţa de capital în data de 6 iulie 2022 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părţile sociale ale companiei Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. din ce partid fac parte dezvoltatorii proiectului solar, PNL sau PSD?

    Bine punctat,răspunsul se va lăsa așteptat! Oare nu era mult mai ieftin dacă Electrica ar fi construit ea însăși acest proiect!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb